Autor Tema: Kiseli Kupus  (Posjeta: 10877 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sanja

  • Moderator
  • Veteran ÄŒlan
  • *****
  • Points: 21
  • Postova: 824
  • Karma: +62/-12
  • Spol: Ženski
  • LiÄanka sam govor me odaje...
Kiseli Kupus
« : Lipnja 18, 2007, 18:03:46 »
KISELI KUPUS

Za kiseljenje kupusa su vam potrebni slijedeći rekviziti: <object width="425" height="350" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/ shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"> <param name="movie" value="http://nasa-lika.com/images/Svasta/Licka%20Vecera1.swf" /> <embed src="http://nasa-lika.com/images/Svasta/Licka%20Vecera1.swf" width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage= "http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object>
1. BaÄva
2. Kupus onaj pravi liÄki
3. Sol
4. Poteži kamen
5. Okrugla daska, poveÄi tanjur
6. Kratak, uzak, i Ävrst nož za vadjenje srca kupusa
7. Voda
Kupus kiselite na slijedeÄi nacin:

1. Kupus kiselimo kad je vec hladnije vrijeme. Topal preiod može da pokvari kupus u baÄvi.
Friško ubrani kupus se ostavi da odstoji 2-3 dana vani, da se provjetri.



Nakon što je kupus 2-3 dana "sazrio", kupus pripremamo za soljenje.Uzmemo nož i kratkim potezima izvadimo srce kupusa koje može da se sitno isjecka i napravi friška salata. Srce kupusa je bogato vitaminima, i mineralima.
Poskidamo prljave i oštećene listove kupusa, manje fleke odstranimo nožem.[/b]



U udubljenje iz kojeg smo izvadili srce napunimo soli. Tako pripremljen kupus ostavimo još jedan dan da upije so. U najveću padelu uspemo ostatak soli i prokuvamo uz mješanje. Cilj ovoga je da vodu najoptimalnije zasitimo solju. Vodu ostaviti preko noći da se ohladi



Kupus pažljivo poredamo u baÄvu do vrha, da ga ne ozlijedimo naglim pokretima, jer svako utuÄeno mjesto sagnjije, Å¡to kupus Äini gorkim



BaÄvu napunimo slanom vodom pazeći da je so u vodi dobro promjeÅ¡ana, da ne padne na dno. Kupus pritisnemo kamenom. BaÄvu joÅ¡ ne možemo poklopiti, ali za dva dana se kupus dovoljno slegne.



Ovako izgleda kupus nakon dva dana. Dovoljno sabijen da se može poklopiti.



GOTOVO!




Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Sanja

  • Moderator
  • Veteran ÄŒlan
  • *****
  • Points: 21
  • Postova: 824
  • Karma: +62/-12
  • Spol: Ženski
  • LiÄanka sam govor me odaje...
Kiseli Kupus
« Odgovori #1 : Lipnja 18, 2007, 18:07:45 »
Evo ovako izgleda gotov proizvod






Offline mirnonasvome

  • Novi LiÄan/ka
  • *
  • Points: 0
  • Postova: 18
  • Karma: +2/-13
Kiseli Kupus
« Odgovori #2 : Kolovoza 17, 2007, 01:03:55 »
Volis li " kiseli " kupus, znaci da ti je zivot sladak ?   smijem
Fino fino i ti ces biti dobra zena.

Offline Mile

  • Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
  • Points: 985
  • Postova: 1100
  • Karma: +67/-2
  • Spol: MuÅ¡ki
    • www.nasa-lika.com
Kiseli kupus
« Odgovori #3 : Kolovoza 25, 2007, 14:23:44 »
E baÅ¡ bi mi trebalo veÄeras jedna kila, al pojili se zimus i ÄaÅ¡ sad nego kupit
 smijem
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline Likota

  • Mladi LiÄan/ka
  • **
  • Points: 0
  • Postova: 88
  • Karma: +4/-3
  • Spol: MuÅ¡ki
Kiseli Kupus
« Odgovori #4 : Rujna 17, 2007, 11:17:33 »
Ma daje sada sarmu pojesti sa ovim kiselim zeljen jojojojojojo
Volim motor vise nego maminu sisu

 


Back to top