Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Autor teme: Vera - Rujna 23, 2010, 18:52:26
-
AJVAR
10 kg crvene paprike
1 glavica bijelog luka
oac (sirće),
sol
1 l ulja
2 kocke kokošije juhe
peršin
hren
senf
Paprika se očisti i stavi kuhati na 2 dijela vode i jedan dio octa (sirče) i to se posoli. Kada je paprika kuhana samljeti je na sitno. Staviti pržiti na jednoj litri ulja. Dobro miješati da ne zagori. Kada je (oko 2 sata) pri kraju dodati 2 kocke kokošije juhe, dosta nasjeckanog peršina, hrena i senfa po želji i ukusu.
Vruče stavljati u tegle, zatvoriti ih i pokriti u hrpi da se lagano hlade.
Evo nekoliko slika;
-
[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]
[attachimg=4]
[attachimg=5]
[attachimg=6]
[attachimg=7]
[attachimg=8]
[attachimg=9]