Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Autor teme: Draža - Lipnja 03, 2011, 13:11:37
-
ZAČINSKO ULJE
Sastojci:
5 dl maslinovog ulja
Grančica ružmarina
Grančica majčine dušice
Nekoliko listića kadulje
Grančica timijana
2 lovorova lista
1 češanj češnjaka
Postupak:Začinske biljke operite i osušite,češnjak malo zgnječite i sve stavite u bocu od pol litre ili teglu.Zalijte uljem i bocu ili teglu dobro začepite plutenim čepom.Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi tri tjedna.Aromatizirano ulje procijedite u staklenu bocu, nalijepite etiketu sa sastojcima i datumom punjenja i spremite na hladno mjesto.
Primjena:Ovako začinjenim uljem možete premazati meso ili ribu koju pečete na roštilju ili ga koristite za začinjenje salata od rajčica,mahuna,leća,graha ili krumpira .Nastojte ga potrošiti unutar godine dana ,jer nakon toga njegova vrijednost pada.
-
I nakon 15 dana stajanja ,procijeđeno ulje za daljnju upotrebu..