Ja izribam zelje osolim ga krupnom soli po ukusu prospen po njemu papar i izmjesam ga zatim ga stavljam u plasticnu posudu, dobro ga ugnjecim nalijem vode da pokrije zelje a na vrh stavim cisku salvetu i na nju kamen kojega sam stavila u plasticnu vrecicu, radi toga jer kamen u sebi premda je opran ima razni minerala. Na plasticne posude stavim poklopce i tada cjelu posudu stavim u plasticnu vrecu koju cvrsto stegnem da plinovi iz zelja nemogu da idu van putem kiselenja, a i da kuca ne smrdi. Nakon 4 tjedna zelje je kiselo. Ja ga tada spremam u plasticne vrecice, kolicine po zelji, zavisi za koliko osoba zelite i stavljam ga u frizer da se zamrzne.
Gore je bilo zelje a evo malo i slanine, kazu da je ona jako dobra za skidanje masnoce u krvi. A nismo puno 8 krpa slanine i 4 pecenice Eto samo malo da se po licki oslavimo.
A vide moga BRINJA CINE kako nije zaboravio cipat drva.
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Draža - Prosinca 07, 2011, 19:01:28
Ojjjj Ognji, jeli se meso već usolilo..... ;masem; ;masem; ;masem;
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Moje ognjište - Prosinca 14, 2011, 18:18:42
Evo slanine, NABRUSITE ZUBE hehehehe
Klikni na NJU
[attach=1]
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Moje ognjište - Siječnja 10, 2012, 21:21:52
Zelje kiselo , Slanina suva a evo malo i lickih DZmara ili kako to u Zagrebu po gospodski kazu Cvarci.
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Moje ognjište - Prosinca 22, 2012, 20:00:41
SRETAN BOZIC I VESELU NOVU GODINU OD FAMILIJE VUKOVIC !!! [attach=1]
A evo vam malo i pecenke (Bozicnice )
Brinjacina sprema janje za razanj. [attach=2]
I ja sam tu pada snjeg, a ja lozim vatru [attach=3]
Evo caca i sin koda su u lici [attach=4]
Al se lipo okrice koda je na raznju [attach=6]
Evo gotova je! Lipi moji Forumasi, da ste mi barem blize da vas pocastim sa licko/canadskom pecenkom. [attach=5]
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Draža - Prosinca 23, 2012, 18:49:28
Lipo Ognji što nam stavite pokoju sliku delicije,u prvi mah sam pomislila da je gica a ne janje kekek; kekek; a koliko vidim vi za Božić janjetinu pečete..
Naslov: Odg: Spremanje ličkih specijaliteta u dalekoj Canadi
Autor: Moje ognjište - Prosinca 24, 2012, 14:57:31
Ne bas janjetinu , obicno je Turka , ali ove godine smo po Brinjski kako oni kazu --Pecenja , Pa eto da se obicaj nebi utrl , ove godine je bilo po njihovom , iako mi Pazaristani to ne radimo . new;