Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Lički specijaliteti i kolači => Autor teme: Draža - Rujna 26, 2012, 20:15:48
-
Vidjela sam da ima tema za sok, ali evo na ovaj način sam ja radila sok od drenjula, moram priznat da je odličan curke su mi zadovoljne...
2-3 kg drenjula, očišćeni od lišća. U padelu staviš drenjule i naliješ vode, mora biti voda iznad drenjula četri prsta. Kuhaš ih sve dok ne budu blijede. Izliješ (procijediš) vodu, tj.sok. Koliko ima soka toliko stavljaš šečera (ja sam manje), vanilij šećera četiri, limunske kiseline negdje oko 2 žlice na svu tu tekućinu. Kuhaš lagano 20 minuta i uz stalno mješanje mićeš onu pjenu što se stvara. Boce pesteliziraš u pećnici i vruć sok sipaš u boce, toplo zatvoriš i staviš u tamno.
Sok je odličan i zdrav.
[attach=1] [attach=2] [attach=3]
[attach=4] [attach=5] [attach=6]