Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Lički specijaliteti i kolači => Autor teme: Draža - Prosinca 13, 2012, 18:46:22
-
Lički salenjaci
25 dag sala(jedan pijat-samljeveno i očišćeno od žilica)
10 dag brašna oštrog
25 gad glatkog brašna
1 kvasac suhi(stavit u mlijeko i šećer da se digne)
Soli,1 žlica šećera
2 žumanjka
2 dcl mlijeka
Ovo su lički salenjaci koji su se većinom radili u jesen i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.
Napravite glatko tijesto i pusti se da odstoji 30 min.Razvalja se,na tanje,pa se žlicom maže salo. Prvo preklopi lijevu stranu tijesta na salo, zatim desnu , pa gornju i donju stranu, razvaljati i opet preklopiti na isti način. Staviti na hladno da počiva 30 min. Preklapanje tijesta ponoviti još tri puta u razmaku od po 30 min.Razvaljaš tijesto i na ½ cm debljine na kvadratiće,i u svaki kvadratić staviš marmeladu ili orahe.Vadite ih vruće i valjajte u šećer u prahu.
[attachimg=1]