Nasa - Lika Forum

Lika => Lička kuhinja => Autor teme: Mato - Studenoga 30, 2007, 22:56:23

Naslov: Pomazani kruv
Autor: Mato - Studenoga 30, 2007, 22:56:23
Evo jedan recept koji sam napisao na stajnickom forumu:

- odrezati šnjitu kruha na debelo, tko voli može i na tanje
- premazati kruh margarinom
- na margarin namazati domaći lički pekmez od šljiva. Ne može se koristiti kupovni jer je preusitnjen, nema onih dugačkih kožica od šljive

(http://img246.imageshack.us/img246/4961/pomazanikruvay9.jpg) (http://imageshack.us)

Ako nemate domaći pekmez od šljive može se na margarin posuti debeli sloj šečera.
Naslov: Bozicni kruh
Autor: Nikolence - Veljače 05, 2009, 07:57:19
 Ovaj kruv je pekla moja mama, pa smo ga na Bozic (moja obitelj)  ist;

(http://i40.tinypic.com/5n0wvd.jpg)
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Draža - Srpnja 20, 2012, 22:53:09
Evo jedan recept koji sam napisao na stajnickom forumu:

- odrezati šnjitu kruha na debelo, tko voli može i na tanje
- premazati kruh margarinom
- na margarin namazati domaći lički pekmez od šljiva. Ne može se koristiti kupovni jer je preusitnjen, nema onih dugačkih kožica od šljive

(http://img246.imageshack.us/img246/4961/pomazanikruvay9.jpg) (http://imageshack.us)

Ako nemate domaći pekmez od šljive može se na margarin posuti debeli sloj šečera.


Ovo se zove dječja radost,njam,njam....
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Vera - Srpnja 21, 2012, 04:41:03
 huhu;jj Istina to je dječja radost ali u neka druga vremena ne i sada. Sada traže eurokrem. Ja sam išla čuvat krave i nosila u đepu pomazani kruh sa pekmezom sljepljeno dve šnjite i to je bilo odlično. Ili kruha i masti a gore posuto šećerom.
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Mile - Veljače 21, 2014, 20:28:25
Pomazani kruv ne mora bit samo sa marmeladom, Pekmezom, Margarinom.... pomazani kruv u no vrime osim domaćeg pekmeza bil je, a i danas sigurno ponekad netko namaže domaće svinjske masti na domaći kruv pa ili posoli, pocukri, a ima i pni koji pospu papriku ili vegetu.

Evo ja sam to uradio sa sve 4 fele, pa u slast vam bilo  ist;

[blink]Klikni na sliku i povećaj[/blink]

[attach=1] [attach=2]
[attach=3] [attach=4]
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Draža - Veljače 21, 2014, 20:52:30
Što ima za ist? Kruva i masti..mmmm  bravo bravo
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Vera - Veljače 22, 2014, 17:56:20
POMAZANI KRUV

Već izjutra rana
iz pećnice miri,
umijesila mama,
fin' miris se širi.
Domaćega kruva
iz tepsije vadi,
velik je i hrskav
neće biti gladi.
Umotan u stolnjak
otpočinit mora,
ne smi’mo ga dirat
bit će mekša kora.
Reže se sa jedne
a načmemo s ob'e,
potrpamo u džep
biježi, put pod noge!
Najslađe mi bilo
kad se krave čuva
u džepu ponesti
pomazanog kruva.
Najfiniji sendvič,
šnita, mast pa šnita,
najedeš se sito
finije neg’ pita!
Pomazanog kruva
s pekmezom il’ masti
posipano paprikom
šećerom se slasti.
Sirotinjska ’rana
danas delicija,
vole je još mnogi
a volim je i ja!

(Vera Matovina Biondić)

© by nasa-lika, all rights  reserved
Naslov: Odg: Pomazani kruv
Autor: Jadranka - Veljače 22, 2014, 20:28:47
Ma sram me je rec, al ja nikad nisam volila  jest kruv i mast iako su svi oko mene to jeli.

Bila sam malo izbirljiva  ca se tice jela.

Kruva i putra e to je vec moglo proc i to onako jos kad je frisko ostapano mmmmmmmmm
kako je to bilo fino.

Nazalost vise ni ne sjecam kad sam to zadnji put jela.