Pomazani kruv ne mora bit samo sa marmeladom, Pekmezom, Margarinom.... pomazani kruv u no vrime osim domaćeg pekmeza bil je, a i danas sigurno ponekad netko namaže domaće svinjske masti na domaći kruv pa ili posoli, pocukri, a ima i pni koji pospu papriku ili vegetu.
Evo ja sam to uradio sa sve 4 fele, pa u slast vam bilo ist;
[blink]Klikni na sliku i povećaj[/blink]
[attach=1] [attach=2]
[attach=3] [attach=4]
POMAZANI KRUV
Već izjutra rana
iz pećnice miri,
umijesila mama,
fin' miris se širi.
Domaćega kruva
iz tepsije vadi,
velik je i hrskav
neće biti gladi.
Umotan u stolnjak
otpočinit mora,
ne smi’mo ga dirat
bit će mekša kora.
Reže se sa jedne
a načmemo s ob'e,
potrpamo u džep
biježi, put pod noge!
Najslađe mi bilo
kad se krave čuva
u džepu ponesti
pomazanog kruva.
Najfiniji sendvič,
šnita, mast pa šnita,
najedeš se sito
finije neg’ pita!
Pomazanog kruva
s pekmezom il’ masti
posipano paprikom
šećerom se slasti.
Sirotinjska ’rana
danas delicija,
vole je još mnogi
a volim je i ja!
(Vera Matovina Biondić)
© by nasa-lika, all rights reserved