Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Autor teme: crontario - Travnja 17, 2008, 02:09:06
-
Potrebni Sastojci
Bakalar od cca1/2 kg
Kiselog kupusa 2kg
domaćih kobasica 3 para
Suha svinjska rebra 3/4 kg
Suha domaća slanina 1/2 kg
Lički kulen 1 komad
Pršuta nekoliko debljih šnita
Krumpira 2 kg
Uputstvo za pripremu
U poveću posudu za kuhanje staviti red kupusa
pa red mesa pa sve tako dok se ne potroše http://nasa-lika.com/images/Svasta/Licka%20Vecera1.swf
svi potrebni sastojci. Zapoćeti i završiti sa kupusom.
U posebnu posudu staviti krumpire (cijele pod korom).
Obadvije posude staviti na stari lički šporet na drva.
Uzeti BAKALAR i s njime potpaliti vatru.
Za aperitiv služiti ličku šljivovicu piti, a uz jelo i poslije njega obilno zalivati ličkim pivom. zivili
Dobar vam tek smijem
-
mmmmm odličan recept ... bakalar izgori sav pa se ni ne osjeti u jelu.... obavezno probajte ist ;super ;super ;super