Nasa - Lika Forum
Lika => Lička kuhinja => Autor teme: ina7 - Rujna 28, 2008, 15:32:38
-
TJESTO:
3 solje brasna
2 zlicice soli
1 jaje
vode po potrebi da tjesto ne bude ni meko ni tvrdo.
FIL:
sitni sir , jaja i kapula(na kockice)
da nebude rjedak fil
Umjesiti tjesto i razviti debljine 5mm ,
namazati filom i uviti u rolat.
Rolat rezati na komde oko 15 cm pa staviti da se pece!
pecene stroklje mozemo pripremati odmah a moze se dio
staviti u skrinju pa vaditi po potrebi.
U kljucalu vodu staviti rolata po potrebi kuhati oko 5 min
ocjediti i isjeci na zalogaje!
U tavi na vreloj masti (ulju) kratko proprziti i DOBAR TEK !
Srecom od dobijenog tjesta obicno ostane za skrinju tako
da je drugi put mnogo brze spremljeno smjeh
-
Tjesto ko za štrudlu, razvučem po njemu nadjev meki sir,kapulu,malo vrhnja, 2 jaja i sol. Kad zarolam onda režem jastučiće s tanjurićem.Nisam ih kuhala ,odmah sam ih pekla.