« Odgovori #1 : Ožujka 26, 2009, 22:16:06 »
Moja prabaka Agneza Rukavina u Gospiću 1921 sa ćerkom Ankom, zetom Martinom i unukom Ivom, koji je nedugo iza toga umro. Klikni i povećaj slike
Trbuhom za kruhom
Pradjed šalje garantno pismo zetu (ćerkinu mužu u Liku) 1923, ali zet ostaje u Lici i ne ide u USA.
1 2
Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Prabaka Agneza šalje pismo ćeri i zetu i u njemu upute zetu o putovanju u USA 1923 god. (koje se nije ostvarilo, pametan zet )
1 2
Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Ovdje nedostaju djelovi pisma
Dok ovo pišem, razmišljam! Koliko sam ipak sretna da imam ovih par vremenom požutjelih pisama od mojih predaka, koja su za mene neprocjenjive vrijednosti, i koje želim podjeliti sa mojim ličanima. Usput se pitam, dali ce i naši potomci imati i toliko od nas? Više malo tko piše pisma ili ide kod slikara da se poslika, jer se to u današnje vrijeme radi elektronički, i najmanji krivi potez prsta može da izbriše cjelu generaciju.
Prabaka Agneza piše pismo kćeri i zetu u Liku 1924-te, a pošto je ona bila Poljakinja u pisanju upotrebljava w umjesto v.
Stranica prva Stranica druga Stranica treća Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Stranica četvrta Stranica peta Stranica šestaTrbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom
Pradjedovo državljanstvo Amerike 1925-te godine Prabakino državljanstvo Amerike 1927-me godine
Trbuhom za kruhom
Trbuhom za kruhom