Autor Tema: Sviranje, svirači, note  (Posjeta: 5747 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vuksamotnjak

• Opći Moderator
  • Stariji Ličan/ka
  • Spol: Muški
Sviranje, svirači, note
« : Kolovoza 14, 2010, 16:19:15 »
Ima li ovdje koji svirač? Što svirate? Koliko dugo? Gdje? Kako? Zašto? Razmijenimo note!

Evo ja sviram dangubicu, već pola godine. Član sam Zavičajnog društva Sinac iz Zagreba i ono je bilo najveći poticaj da počnem svirati. Dosad nisam koristio dangubicu na nastupima već sviram samo za sebe i svoj užitak, a iskreno se nadam i na radost drugih ljudi oko mene. Sviram jer volim svirati, jer je mom uhu ugodno i to je jedna od stvari koja mi stvara radost u životu. Užitak je kada nešto stvarate doslovno svojim rukama i vidite ili čujete plodove svog rada.

Evo da se odmah pohvalim svojim instrumentima:  smijem

Gornja, manja, je u mom privatnom vlasništvu  smijem dok je ova veća vlasništvo društva ali sam je dobio na korištenje.

Preporučio bih svakome sviranje bilo kakvog instrumenta, jer je i glazbeno znanje dio osobne kulture. Iako u svojim počecima nisam imao preveliku volju, drago mi je što sam nastavio i sad sviram bez većih poteškoća i imam osnovno znanje glazbene teorije. Dangubica je gotovo ista kao i slavonska samica, razlika je samo u štimanju jedne žice. Obje su pomalo zaboravljeni instrumenti te se koriste samo u KUD-ovima i sličnim društvima u iznimnim prigodama, za razliku od ostalih tambura koje su puno popularnije i gotovo dio naše svakodnevnice.

Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline vuksamotnjak

• Opći Moderator
  • Stariji Ličan/ka
Odg: Sviranje, svirači, note
« Odgovori #1 : Kolovoza 14, 2010, 16:39:39 »
Iako sam ja valjda jedini koji svira dangubicu po notama a ne po sluhu  fucka hohoh; evo neke note za dangubicu ako ipak nekome zatreba.

http://www.speedyshare.com/files/23798435/Dangubica.rar

A ovo su još neke note i pjesmarice koje bi mogle poslužiti.

http://www.speedyshare.com/files/23798522/note.rar

Offline vuksamotnjak

• Opći Moderator
  • Stariji Ličan/ka
Odg: Sviranje, svirači, note
« Odgovori #2 : Studenoga 28, 2010, 19:15:26 »
Još nota za svirače

Back to top