Autor Tema: Hobi-uradi sam  (Posjeta: 8828 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Hobi-uradi sam
« : Listopada 31, 2011, 06:06:11 »

Filatelija,akvarel,majstorije po kući, sam svoj majstor,pletenje,dječje radionice,oko automobila,sigurno imate neki hobi koji vas jako veže za nešto u slobodno vrijeme,pa evo prilike da malo napišete ili poslikate sve ono što volite radit u slobodno vrijeme...Evo prilika  za malo razmijenit iskustva.... pozz:                           
huhu;jj huhu;jj huhu;jj huhu;jj

Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
Odg: Hobi-uradi sam
« Odgovori #1 : Listopada 31, 2011, 12:58:52 »
E dragi moji dolaze zimski dani to je vrijeme za naše mama a još više bake i prabake, bilo vrijeme predenja vune, pletenja čarapa, tkanja...... Danas rijetko tko još to uopće zna a još rijeđe i radi.
Evo recimo ja sam od moje svekrve naučila plesti vunene čarape (s četiri igle) ali nisam nikad naučila oplesti petu. Presti vunu i da je imam nebih znala ali jako se dobro sijećam moje pokojne bake kako je preslicu stavila za pas, svezala je oko sebe vunenu maramu zatakla preslicu u maramu i vuče prstima vunu iz preslice ispliče nit i mota je na vreteno sa drugom rukom. To mi se čini jako složeno i sad dok razmišljam , mislim da bi meni ispalo vreteno iz ruke a i treba imati koordinirane pokrete, znači jednom rukom vučeš vunu i praviš nit a drugom vrtiš vreteno. Imam još domaće vune što je moja svekrva mi dala mogla bih ove zime da se uhvatim te pete i da naučim dok je ona još živa da me uputi. Kad to budem radila poslikam vam možda koga bude zanimalo.  huhu;jj

Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #2 : Listopada 31, 2011, 13:18:16 »
D a,da Vera ali si zaboravila da znadeš heklat.Heklat sam i ja naućila ,ah samo kad se sjetim nije bilo ove kutije  hoho hoho,ma sam se znala u 6 h ujtra dignut  da heklam,ali eto super,sve dobro znati i nitko se nije naučen rodio,i umreš, a neznaš sve...

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #3 : Studenoga 02, 2011, 13:43:09 »
 huhu;jj Znam heklati ali mislim da to nije tako nešto staro, odnosno da to nije u izumiranju kao recimo što je pletenje, predenje, tkanje. Želim da barem pletenje, ono što ja znam, ostane i da moja kćer nauči od mene kad ja već nisam naučila presti vunu a tkati nisam imala od koga jer moja baka nije više imala tkalači stan. Pronašla sam nedavno na tavanu kod moga tate češalj za češljanje e sad neznam ali mislim konoplja. Sijećam se, bila sam mala, da su tamo sedamdesetih godina još sijali konoplju i u snopovima je stavljali u rijeku da se pere a kad bi došla velika kiša sve bi raznjela po livadama i sve bi propalo. A to vam je sve kod mene onako ko u magli, slabo je sijećam toga.  pozz:
Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #4 : Studenoga 02, 2011, 16:46:19 »

Naravno Vera ali nije se otelo zaboravu,to je bitno   pletem ;masem; ;masem; pozdrav;

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #5 : Studenoga 03, 2011, 20:32:04 »
Evo jedan sitni detalj,kad čovjek iz nečeg stvori nešto,kad uradi nešto sam... ;super ;super

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #6 : Studenoga 19, 2011, 17:34:04 »

Ovo nisam ja radila već moja kćer Valentina,,ima posla oko toga.Dječica se uvatila moga konca od heklanja,i stala plest narukvice. kekek; hoho hoho

Offline Branka.

• Stariji Ličan/ka
« Odgovori #7 : Studenoga 19, 2011, 19:29:47 »
Bravo Valentina  ;ljubav ;ljubav predivne su narukvice,mudrica moja predivna ;ljubav ;ljubav
"Žena svađalica" by Mile

Ljubav je mala ptica i zivotna varalica,put mladosti,dah radosti,cvjetic ludi,sreca ljudi.Nesto lijepo a sasvim slijepo..!!

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #8 : Siječnja 18, 2012, 10:21:59 »
.....evo ideje kad imate hrpu vrećica,a ne znate kud s njima.Imam riješenje lako i jednostavno i što je najbolje ne zauzimaju puno mjesta,kad vam trebaju uvijek su vam pri ruci...prikazano na slikama kako se slažu u trokutić.... pozdrav; pozdrav;

Offline Mile

• Admin
  • Lički/a sokol/ica
  • *
  • Spol: Muški
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #9 : Siječnja 18, 2012, 17:15:50 »
A, lipo, lipo Dražo mogla si i kod mene doć poslagat ima ih mali milion hahahah kekek;
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Back to top