« Odgovori #24 : Travnja 26, 2015, 20:05:49 »
I tako prije nekih desetak dana bio u Domovini, Lici, Gackoj dolini, ÄŒoviću i okolnim mjestima. Kako svaki put tako i sada, put me odvede do Äuvenih izvora Gacke, ne znam zaÅ¡to, ali to mi je obaveza da ih obiÄ‘em baÅ¡ svaki put. Pa tako i ovaj, krenuh od ÄŒovića kroz Lešće, Vrilo, najprije do Tonković Vrila. Mili bože svaki put me iznova oÄara huk i snaga vode, bistrina, hladnoća, a ovaj put me razoÄaralo stanje malenica. Svaki put sam se pitao zaÅ¡to ove malenice nitko ne obnovi, zasto se stvara razlika izmeÄ‘u Majerovog i Tonković Vrila, zasto je tamo obnovljeno, a ovdje katastrofalno stanje do ovih godina bile su rusevine, a sada ne znam ni sam kako da se to nazove. Prva malenica viÅ¡e ne postoji ostala je samo hrpa drvene graÄ‘e i stari zahrÄ‘ali lim sa krova, sve je to uruÅ¡eno i palo u vodu onako bistru i Äistu. Druga malenica vjetar joj strgao isto tako zahrÄ‘ali lim bacio ga u vodu. Uokolo raslinje, razbacani kameni žrvnji sve u svemu jad i Äemer. U razgovorima sam Äuo da grad OtoÄac, TZ grada OtoÄca imaju sredstva i volju da se malenice obnove, ali da na putu stoje nerijeÅ¡eni imovinsko-pravni odnosi. Naime 7-8 obitelji su suvlasnici ovih malenica, neki pomrli, neki se odselili, a ima i živih koji izgleda najviÅ¡e koÄe obnovu istih. Zdrav razum bi se trebao zapitati tko ima koristi od ovog trenutnog stanja, oni isti koji koÄe obnovu iz njima poznatih razloga pod izlikom „ Ovo je privatno, ne diraj“ dali misle da mogu unovÄiti to svoje vlasniÅ¡tvo? Odgovor se valjda sam nameće da ne mogu, jer ima viÅ¡e vlasnika pa je jasno da ne mogu prodati nikome. ZaÅ¡to, ali zaÅ¡to onda to ne prepuste da se obnovi da se ima neÅ¡to pokazati turistima kada ih već zovemo da doÄ‘u u obilazak izvora Gacke. Å to im pokazujemo Majerovo vrilo koje joÅ¡ nije do kraja ureÄ‘eno kako bi trebalo da bude za prihvat gostiju. Neznam Å¡to se gosti upitaju i kakvi su komentari kad vide ovakvo stanje. A ja se stalno pitam zar nije moguće naći neko rijeÅ¡enje, kompromis bilo Å¡to, samo da se krene u obnovu jer pri ovakvom stanju nitko nema koristi, a ponajmanje oni Äije su malenice. Zato i ovim putem apeliram na sve strane da se naÄ‘e neko rijeÅ¡enje koje će biti za dobrobit i ponos svih nas.
Klikni na sliku i uvećaj pa onda dalje.Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo
Tonković vrilo