« Odgovori #32 : Siječnja 18, 2008, 20:47:28 »
Gačanska kukruznovica:

Recepti
1 kila kukuruznog brasna (ne griza)
2 jaja
1 deci skorupa
2 deci mlika
2 deci vode
malo soli
4 - 5 žlic cukra
Na sito od palente prosije se brasno, rukon se razgrne i u sredini se napravi jamica,pomece se sve potrebno ca treba,misi i podljiva sa mlikon i vodon.Kada je testo umisano,metne se u tepsiju,rukon se izgor poravna i metne u pec nesto manje od ure vrimena na srednjoj vatri neka bude.U kukurzovnicu se nekada ni mecalo jaja,skorup,mliko ni cukar pa je bilo tvrdo za kinut sa zubima...

.....kako bi ovi stariji licani rekli ni bilo istvin onda...
Gacanski osep:

Recepti
Samo van treba kila sliv...Onda friske slive treba raspolovit i iz nji izvadit koscice,metnut u padelu i kuvat ednu uru.Po potrebi doljat malo vode da ne bude pregusto.U osep se ni mecal cukar, a il se za juzinu i veceru s kuvanin krunpiron,kruvon ili palenton pa ki njemu,ki od njeha....
Trebal bi ki probat malo metnut rakije umjesto vode pa tako se spoji korisno sa ugodnin

Pecena pastrva iz Gacke u tepsiji:

Recepti
E ovo jednostavno....posolidu se iznutra i izvana,provaljadu kroz brasno i lipo poslazedu na vruce ulje u tepsiju.......Pecedu se na jacoj vatri.....Nji bi trebalo preljivat sa uljen vec iz tepsije a dodaje se jos izrizan luk i persin,a kao dodatk more jos i kuvan krunpir...
A za one ki je vise volidu na zar bacit ista procedura(samo bez brasna)posolit,luk,persin i neka se sunca na ugljenu sunce sunce sunce........Evo da van se slatka koza od ribe ne uvati za resetku lipo samo metnet foliju i tako riba opet se kupa u soku hehe
