Autor Tema: LiÄki salenjaci  (Posjeta: 5527 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Draža

  • Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *****
  • Points: 675
  • Postova: 1756
  • Karma: +68/-2
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
LiÄki salenjaci
« : Prosinca 13, 2012, 18:46:22 »

LiÄki salenjaci
25 dag sala(jedan pijat-samljeveno i oÄišćeno od žilica)
10 dag brašna oštrog
25 gad glatkog brašna
1 kvasac suhi(stavit u mlijeko i šećer da se digne)
Soli,1 žlica šećera
2 žumanjka
2 dcl mlijeka


Ovo su  liÄki salenjaci koji su se većinom  radili u jesen i za vrijeme božićnih i novogodiÅ¡njih blagdana.
Napravite glatko tijesto i pusti se da odstoji 30 min.Razvalja se,na tanje,pa se žlicom  maže salo. Prvo preklopi lijevu stranu tijesta na salo, zatim desnu , pa gornju i donju stranu, razvaljati i opet preklopiti na isti naÄin. Staviti na hladno da poÄiva 30 min. Preklapanje tijesta ponoviti joÅ¡ tri puta u razmaku od po 30 min.RazvaljaÅ¡ tijesto i  na ½ cm debljine  na kvadratiće,i u svaki kvadratić staviÅ¡ marmeladu ili orahe.Vadite ih vruće i valjajte u Å¡ećer u prahu.





Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

 


Back to top