Autor Tema: LiÄanke i LiÄani sa Foruma  (Posjeta: 28303 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sanja

• Moderator
  • Veteran ÄŒlan
  • Spol: Ženski
  • LiÄanka sam govor me odaje...
Odg: LiÄanke i LiÄani sa Foruma
« Odgovori #20 : Prosinca 27, 2007, 13:50:29 »
   Biba i ja   

ila_rendered
LiÄanke i LiÄani sa Foruma

Zet i Punac      (kako se odma Prase pece kad zet dolazi hehe priprema za Bozic  rom .....)

ila_rendered
LiÄanke i LiÄani sa Foruma

Offline ÄŒuki

• Senior ÄŒlan
« Odgovori #21 : Prosinca 27, 2007, 16:24:27 »
Ej Sanja i Biba a di je cuga i to prase treba zalit sa pivom da se bolje kožica uvati,da bude hruskava...
OJ Letinac mnogi znaju zate
u tebi je crkva Svetog Ante

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
  • Spol: MuÅ¡ki
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #22 : SijeÄnja 02, 2008, 21:48:43 »
Evo konaÄno san uspil  ovu sliku otvorit jer je bila u sasvim lijevom formatu  pa je sada odmah stavljam, na slici su kalabura sa svojom kćerkom Kristinom takodjer naÅ¡im Älanom, slika je nastala u Gospiću na Jakovljevo

Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline jodevcic

• Senior ÄŒlan
  • I od majke i od Boga sin sam roda,Hrvatskoga
    • PORTAL HRVATSKOG BOÅ NJAÄŒKOG ZAJEDNIÅ TVA
« Odgovori #23 : Travnja 18, 2008, 10:04:32 »
Evo dvi  moje slike danas se uslikao pa stavil sliku u profil.

Offline Nada - Biba

• Stariji LiÄan/ka
« Odgovori #24 : Svibnja 08, 2008, 22:44:20 »
.

Offline Nada - Biba

• Stariji LiÄan/ka
« Odgovori #25 : Svibnja 08, 2008, 22:49:56 »
.

Offline Nada - Biba

• Stariji LiÄan/ka
« Odgovori #26 : Svibnja 08, 2008, 22:58:59 »
Putujuća knjižnica hvale vrijedan je kulturni projekt koji vode radni odbor za kulturu i obrazovanje Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemackoj i ogranak matice Hrvatske iz Ludwigshafena.

Mainz-U kući Mainz-Zagreb u Nedjelju je sveÄanim programom otvorena prva putujuća hrvatska Äitaonica.Projekt radnog odbora za kulturu i obrazovanje Hrvatskog svjetskoga kongresa u NjemaÄkoj i ogranka Matice Hrvatske u Ludwigshafenu prati potrebe hrvatskog Äovjeka za dobrom knjigom.Program je prigodnim govorom otvorila dr.Marija Dragica Anderle,koja je naglasila da se Äovjekovo znanje mora uvjek  iznova obnavljati.
Kongres se trudi koordinirati rad hrvatskih kulturnih udruga u cjeloj NjemaÄkoj, Å¡iri hrvatsku kulturu te pomaže projekte za obrazovanje naÅ¡e mladeži.
Znanje je danas internacionalno.Zahvaljujući novim medijama, ono sto se zna i piÅ¡e u NjemaÄkoj i svijetu, zna se u Hrvatskoj.
Dakle naÅ¡i gradjani ovdje knjigom i Äitanjem mogu stjecati znanje i informacije na svojem jeziku-kazala je dr.Anderle  Upravo je to, kaže ona, cilj projekta hrvatske Äitaonice, Äiji je prvi partner Hrvatska kulturna zajednica Mainz.

Svecanom otvaranju putujuće Hrvatske Äitaonice nazoÄili su i prof,JosipMatesic, kroatist iz Mannheima, i Ankica Horvat, predsjednica ogranka Matice Hrvatske sa svijim Älanovima Marijom Visevic i Fumić Nadom  "Bibom"   iz Ludwigshafena.Horvatica se spomenula prvih MatiÄnih dana i njezina osnutka 1842.godine kada je nosila naziv Matica ilirska.Matica ime hrvatska nosi od 1874.godine.Osnovana je prema zamislima hrvatskih rodoljuba, predstavnika hrvatskog preporoda, koji su pod Austro-Ugarskom tražili pravo na svoj, hrvatski jezik,na svoju kulturu i svoj identitet-kazala je Horvat.
Vec od 1838.godine u duhu preporoda u Hrvatskoj su otvorene tzv.ilirske citaonice.Interes za takvu vrstu ponude knjiga prvo su pokazali gradovi Varaždin,Karlovac i Zagreb,a zatim se Äitaonica proÅ¡irila i po drugim hrvatskim gradovima, dr.Anderle tom prilikom istaknula je kako ce Äitaonica biti putujuća i dolaziti do Äitatelja i u najmanjem selu od Alpa do Hamburga.

Posjetitelji su tom prilikom mogli pogledati i kupiti djela poznatih svjetskih,ali i hrvatskih knjizevnika.Mnogi od njih izmedju Goethea,Ivane Brlić-Mažuranić, Josipa Krivića, Marijane Sare, Adolfa Polegubica, Ivana Mažuranića i drugih poznatih književnika odabrali su što ih najviše zanima.
Radni odbor za kulturu i obrazovanje,skraćeno ROKO, tom prigodom pripremio je i jednu kratku anketu kako bi se doznalo koje vrste knjiga Äitatelji najviÅ¡e traže.Prema toj anketi Matica će poÄati naruÄivati knjige iz domovinei nuditi ih Äitateljima u NjemaÄkoj.Stoga im se svi koji su zainteresirani za dobru knjigu,poruÄuju iz Matice hrvatske, mogu obratiti.

ÄŒovjek mora Äitati jer,kako kaže jedna poznata trilogija svijet je samo jedna golema, neproÄitana knjiga

Offline Sanja

• Moderator
  • Veteran ÄŒlan
  • LiÄanka sam govor me odaje...
« Odgovori #27 : Rujna 04, 2008, 22:08:46 »
Sad da vam malo pripovidam o našem sastanku, Festa je nažalost bila ove godine u Lici otkazana al ipak je Stari Sokol malu Feštu uspil organizirati i bilo nam je jako drago da smo imali tu mogucnost doci.

NaÅ¡li smo se u najboljem Restoranu koji se zove Rotor2, a koji se nalazi kad se ide iz OtoÄca  prema Gospicu u selu ÄŒovići velika pohvala nisam bas neki ljubitelj peÄenke od janjetine al sam koliko sam mogla dok je joÅ¡ bila  topla i pojela  bravo bravo doÅ¡li su : Stari Sokol sa ženom, GaÄanin sa ženom, Kalabura isto sa ženom, Bukva je doÅ¡ao sam  placem, a ja sam doÅ¡la sa svojim mužom  hehe , Valentina i TratinÄica su kratko bili s nama, super su cure kao i svi ostali koji sam vec i u CH upoznala.

Ja i Valentina

Ja, Stari Sokol, kalabura, Valentina, TratinÄica, GaÄanin sa ženom

Kalabura pokazuje na braću heh heh

Ovom neznam IME  hehe ;vrag; hehe

Lip Pozdrav svima vama od mene i Davora i nadamo se da se dogodine opet sastajemo, da podivanimo i da se nasmijemo hehe    ;masem;

Offline kiki

• Novi LiÄan/ka
  • *
« Odgovori #28 : Rujna 21, 2008, 10:25:48 »
joj vidim da vam je bilo lijepo ...a kad je to bilo ...da sam znala dosla bi i ja al eto nisam nista znala al dobro vise srece drugi put ..... ;masem;
sve sto volim daleko je.... sve sto zelim nije moje

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #29 : Rujna 21, 2008, 18:22:53 »
Kiki upis za feÅ¡tu je stajao od 06.01.2008 pa do kraja Å¡estog mjeseca pod Forumom "FeÅ¡ta ForumaÅ¡a" mogao se upisat tko je htio naravno kako Älan Foruma, gosti nisu ni vidjeli tu temu. Al eto od upisani 28 Älanova skupilo se nas par kao Å¡to se vidi na slici. Vjerojatno si i ti vidila ali se nisi upisala. No bit joÅ¡ prilike ne oÄajavaj  heh  ;masem;
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Back to top