Autor Tema: Koja rijeÄ o nama  (Posjeta: 19758 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Spol: MuÅ¡ki
    • www.nasa-lika.com
Koja rijeÄ o nama
« : Lipnja 15, 2007, 04:25:28 »
Na samom poÄetku srdaÄno i toplo pozdravljamo sve naÅ¡e LiÄanke i LiÄane, a i sve ostale koji nam se žele pridružiti na ovoj stranici.

NaÅ¡ cilj, ovog Foruma, je da se ljudima koji niÅ¡ta ili sasvim malo znaju o Lici, da dodatna informacija, da omogućimo onima koji žive izvan Like i Hrvatske da se osjećaju kao da su kod kuće, kao i naÅ¡im mladim generacijama i naÅ¡oj  djeci omogućiti da Å¡to viÅ¡e saznaju o Lici, kao i da im pružimo mogućnost sklapanja prijateljstava.

TakoÄ‘er nam je cilj svakome pomoći tko traži nekog svoga, pomoći da Å¡to viÅ¡e  sazna o svojima i svom mjestu odkud potjeÄe.

Forum je tu da nam i iduća generacija ( kao i naÅ¡a djeca ) i dalje nastave priÄati o naÅ¡oj Lici i LiÄanima i Hrvatskoj i dijaspori.

Želimo vam ugodno surfanje i mnogo zabave na našem forumu i chatu !

NaÅ¡a-Lika 
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline welebit

• Mladi LiÄan/ka
  • **
Odg: Koja rijeÄ o nama
« Odgovori #1 : Travnja 15, 2008, 22:09:18 »
Eto moram vas pohvalit da ste uistinu napravili velik i ozbiljan posao i to vrlo kvalitetno. I portal a pogotovo forum. Malo sam pomagao u izradi jedne stranice pa znam koliko je to puno posla i koliko sati dreÄenja u monitor. Al kad na kraju kad vidite da to ima neku svrhu mislim da ćete se složit da se to isplati. Neću vas sad previÅ¡e hvalit da se ne umislite smijem. I zato bog vam da sriće i zdravlja a na forum vam se ulogirali svi liÄani svita dabogda molim se.

Eto toliko od mene i držim palce da ustrajete u ovoj vaÅ¡oj plemenitoj namjeri   smijem ;croatia; smijem
Reci mala il oćeš il nećeš,
da baraba ne dolazi džaba smijem

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2 : Ožujka 23, 2012, 21:06:50 »
Pozdrav svima koji Äitaju ovaj forum i poziv da nam se pridruže. Ovdje se i uÄi i dijeli ono Å¡to se zna, i druži. Ovo nije samo pusto naklapanje, pusto stavljanje koje kakvih linkova ovoga ili onoga i bezvezno mlaćenje slame. Ovdje se piÅ¡e da se ne zaboravi o svemu Å¡to su radili naÅ¡i stari. Od obrta, obrade zemlje, domaćinskih poslova, do prosidbe, ženidbe/udaje, poroda, Å¡kolovanja i pokopa. Tradicija i kultura LiÄana da se ne zatre, da ne nestane pjesme i kola, tamburice - dangubice o svemu tome treba pisati, pitati stare kako je bilo ako to ne zabilježi naÅ¡a generacija mlaÄ‘e generacije niti se sijećaju, niti se mogu sijećati ako im mi ne prenesemo i ne zabilježimo.
Zato vas sve koji ovo proÄitati pozivam da doprinesete barem jednim podatkom koji znate da se ne zaboravi Lika i LiÄani.
Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #3 : Prosinca 26, 2012, 18:26:18 »
Kraj je godine pa nalazim svrsishodno da napišem ovaj post.
Prvo da pozdravim sve posjetitelje foruma, bilo da su Älanovi, bilo da su samo gosti. Da joÅ¡ jednom ovim putem, poželim da Å¡to ljepÅ¡e sprovedu ove blagdanske dane. Želim vam svima da uživate Äitajući naÅ¡e rubrike koje obiluju svim vrstama podataka o Lici, LiÄanima, njihovim obiÄajima, kulturnom baÅ¡tinom i naravno predivnim slikama, Å¡to onim starim a Å¡to novima, koje pokazuju bogatstvo naÅ¡e Like, predivni karjolik, predivne Å¡ume, polja, rijeke i jezera po kojima smo poznati Å¡irom svijeta.
Ne kaže se badave: “Jedna slika govori viÅ¡e od tisuću rijeÄi!â€, a tako je i na  naÅ¡em forumu, svaka slike priÄa svoju priÄu, neÅ¡to novo i lijepo neÅ¡to joÅ¡ neviÄ‘eno, neÅ¡to ne doživljeno.
Sigurno ste primjetili da se ne bavimo politikom da jednostavno prenosimo i bilježimo narodno blago i narodne priÄe sve Å¡to su radili naÅ¡i stari da otmemo od zaborava. Ima tu o starim obrtima, obradi zemlje na starinski naÄin, domaćinskih poslova, do prosidbe, ženidbe/udaje, poroda, Å¡kolovanja i pokopa. PiÅ¡emo o tradiciji i kulturi LiÄana da se ne zatre, da ne nestane pjesme i kola, tamburice – dangubice , jednostavno prenosimo narodno blago naÅ¡e Like na papir – internet da mlaÄ‘i naraÅ¡taji ne zaborave i prenesu na svoju djecu. Politiku ostavimo politiÄarima, a povijest povjesniÄarima , zato dragi Älanovi piÅ¡ite i dalje o lici i liÄkim obiÄajima, stavljajte i dalje svoje slike neka se vidi u svijetu ljepota naÅ¡e-like. Politiku i Å¡irenje mržnje izbacite iz svojih srca makar u ove blagdanske dane gdje treba da se Å¡iri ljubav i mir meÄ‘u ljudima. A ja i dalje ne želim da politika pruža svoje korjenÄiće na ovim stranicama.

Lijepi pozdrav

Milan Dujmović

Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
« Odgovori #4 : Prosinca 27, 2012, 20:39:39 »
Svaka Äast Mile, na ovom forumu nema politike, zavisti niti iÅ¡ta drugo Å¡to vrijeÄ‘a narod ili nacionalnost. Mi jednostavno pomažemo jedni drugima, i mirno noću spavamo za razliku od drugih.

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • LiÄki/a sokol/ica
« Odgovori #5 : Prosinca 31, 2012, 12:11:12 »
Kao Å¡to je već napisao i Mile, kraj je godine a s obzirom da mi je pripala Äast da budem "kolektor" kako veli gazda Mile, tj. lektor na forumu, pa da i ja napiÅ¡em koju.
Lijepo je da postoji mjesto gdje se  piÅ¡e o Lici i uopće o svemu Å¡to je vezano za nju a da se pri tome izbjegava politika ili raspirivanje mržnje bilo koje vrste, a pogotovo jer od 01.01.2013. godine kaznenim zakonm biti će sankcionirani oni koji na interentu bilo gdje objavljuju postove koji raspiruju strasti, bilo da se radi o nacionalnosti, vjeroispovjesti ili bilo kakvim uvredama. Na ovom naÅ¡em Forumu  najljepÅ¡e je Å¡to se jako puno slika i postavlja slike a slike govore sve. Za velik broj slika moramo zahvaliti Draži koja je najvredniji Älan, LiÄka sokolica, na naÅ¡em forumu. Ima zasluga i Jura i gazda Mile pa onda i ostali koji su prije stavljali slike. Zahvaljujem se svima koji su imalo pridonijeli da Forum radi i skupi ovako lijep broj postova i to kvalitetnih koji sigurna sam Äita jako puno Älanova a i gosti koji nas posjećuju.
Želim vam svima sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu!

Lektor foruma
Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Snježana

• Stariji LiÄan/ka
ÄŒujte i poÄujte!
« Odgovori #6 : VeljaÄe 15, 2013, 18:12:00 »
Prije svega sve Vas od  herz;   pozz: dragi moji smi jem;- i poÅ¡tovane  stid me je!!  molim se se samo da će naÅ¡ mudri  mudrac;;sunce naÅ¡e, vidjeti moj trud, jer ni sama nisam ;super da piÅ¡em na dobrom mjestu svoj komentar. Mnogi se sigurno pitate tko je ta maÄ‘arica koja se furt gura meÄ‘u nas  razmisljam.... Al da Vam olakÅ¡am, i mojim venama teÄe jedan potoÄić liÄke krvi, a moje  herz; kuca za dragu  Croatia; pa tako i za Liku!  duda sam u Lici dalekoj Bilogori gdje su moji preci  repa; korjenje, a  ;ljubi; naÅ¡la u prelijepoj Moslavini gdje mi love; prema domovini samo raste, a tako će biti dok me grobar lopatom na lupi i  ;.uplasise  molim se poslijednji oÄenaÅ¡. Pa ako vas put ikad nanese, slobodno svratite svojoj izgubljenoj LiÄanki!
...još nas ima....

Back to top