Autor Tema: Ljubav lička nekad...  (Posjeta: 1556 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vera

  • Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
  • *****
  • Points: 515
  • Postova: 1265
  • Karma: +25/-2
  • Spol: Ženski
Ljubav lička nekad...
« : Studeni 03, 2010, 12:30:07 »
PRAVA LIČKA LJUBAV

Sastale se dvije ličke snaše, 'edna zera mlađa, a druga nešto starija, pa divane, kako je bilo nekad, a kako je sada. Mlađa će starijoj:

- Nekad je, rođo moja, bilo i stida i srama, a danas sve brezobrazluk. Mi smo se nekad z dičacima šalili u prelu, kod goveda, kod ovaca, kad se žito želo, kad se vršilo, kad su se kukuruzi komušali, kad su se konoplje nabijale, kad se išlo k zboru... Danas se, drugo moja, drpaju, ljube i da, prostiš, i ono drugo rade, đe god stignu, ka' marva. Valaj, nit' ima pravog muška, nit' pravog ženskog, ni brkova, ni pleća, da prostiš, ni sise, ni guzice.

Druga snaša nastavi:

- Pravo veliš, rođo moja, sestro moja rođena. Ja sam od tebe zera starija, pa dulje pazim. Nekad su naše žene rađale na njivi, donesi ga u zaslanu kući, podoji i vrati se jopet na njivu. Nema više, jadna li sam ti, volova vilaša, ni dičaka plećaša, rano moja, za njima. Sjećam se, kad je moj Mane bio pri snazi, pa kad me, da prostiš, u'vati u vršaju, mi smo se valjali, ljetni dan do podne, po guvnu. Vršaj, 'šenice smo znali tako ovr'jeći, a ja sam ti, rodo moja, da prostiš, posl'je po nedelju dana pljevu pišala. Niko nas nije vidio i niko nije zna', man ja i moj Mane. To je bila prava lička ljubav, a ne ovo danas. Djeca su izlazila, ka' iz škole a svako d'jete gojno i rumeno, ka' crljena jabuka. Nema toga više, rano moja dovjeka.

Volim Liku a Lika daleko!!!
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

 


Back to top