Autor Tema: Kiselina(Jogurt)  (Posjeta: 4257 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Draža

  • Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
  • *****
  • Points: 675
  • Postova: 1756
  • Karma: +68/-2
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Kiselina(Jogurt)
« : Veljače 04, 2011, 09:01:33 »
                                                 Kiselina (jogurt)

Priprema:Skuhati mlijeko i pustiti da se ohladi, dok ne bude mlako.
               Stavila sam čvrsti jogurt, ali kad kiselim drugi put onda stavljam
               kvas od prethodne kiseline (mala šalica). Kako da vidite jeli dovoljno mlako,
               najbolje vam je da stavite prst u mlijeko, toliko da možete izdržat,
               to vam je najbolja temperatura.
               Najbolje je kiselit u glinenom posuđu. Proces kiseljenja je cca 4-6 h
               (ja to radim preko noći), zamotam i ostavim, na sobnoj temperaturi.
  
              Jede se s kuhanim krumpirom, palentom, stavlja se u juhe, kolače, od
              kiseline se radi lička basa, služi za salate, te se koristi u raznim jelima.
              Recept kiseljenja mlijeka (kiseline) stari recept vuče se još od prije
              200.godina.

Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

 


Back to top