« : Svibnja 24, 2011, 23:45:08 »
LICKA PITA
Biskvit:
6 Zumanjaka
35 dkg šecera u prahu
40 dkg oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 šalice od crne kava (nekadašnje male) ulja
2 šalice od crne kave mlijeka
snijeg od 6 bjelanjaka + malo soli + par kapi limuna)
korica od 1/2 limuna ( neprskanog)
i posebno dodati u pola biskvitne mase
1 jušnu zlicu kakao praha
Krema:
1 l mlijeka
10 jušnih žlica obicnog bijelog griza (krupice)
20 dkg maslaca
20 dkg šecera u prahu
1 vanili šecer
sok 1 limuna
Izrada:
Žumanjke i šecer miksaj do pjenastog. Brašno prosijatii izmiješati s praškom za pecivo.
Naizmjence dodavati brašno, ulje i mlijeko.
U masu umiješati rucno, kuhacom, istucen snijeg od bjelanjaka
Razdijeli masu na pola.
Zuti biskvit: Polovicu mase stavi u lim s papirom za pecenje. Ispeci.
Tamni biskvit: U drugu polovicu tijesta umiješaj zlicu na vrh - kakao praha. Ispeci
Krema:
Odijeli malo mlijeka i u njega umiješaj 10 jušnih zlica bijelog pšenicnog griza. Ostatak mlijeka zakuhaj i u njega ukuhaj griz razmucen u mlijeku.Kuhaj 6-7 minuta.
Ohladi.
Izmiješaj maslac sa šecerom, dodaj vanili šecer i sok 1 limuna.
Izrada:
Biskvitne ploce ohladi. i ostavi stajati. (najbolje peko noci)
Razrezi na pola po visini i slazi
tamni biskvit- krema-svijetli biskvit - krema-tamni biskvit - krema. svijetli biskvit.
Rezi na kocke.