« Odgovori #7 : Rujna 05, 2012, 19:00:41 »
eno ga u sidi u birtiji i
.
Kod nas su žene vikale "eno vraga u Birtiji sidi i loče"

.
Dobro to da mi riješimo problem "Bufetić".
Dakle Buffet je kao recimo neki veci prostor, a ovo je bilo nešto malo kako sam i gore opisao nekin možda 10-ak m
2, pa sam ga po tome nazval Buffetić.
Birtija bi bila kad se zasedne za stol, a i stane za šank nikoga noge ne bolidu staja pa ako treba i celi isusov dan. Pa se nezna dignut do fajrunta ni iza stola, a ni odmaknut od šanka el treba se i pridržavat zeru, tura turu stiže, nikome se ne žuri ma orilo, gorilo ima se vremena, e pa unda kad malo udrije uglavu onda se i zapiva, al najprije nako iz pol glasa el, e unda kad ovi drugi podvatidu ki će bolje ma milina za slušat kažen ti ja. E, al se ponekad zna i pošaketat pa komu opanci, komu obojci.
Dobro da se mi vrnemo Buffetiću, riječ Buffet nam dolazi iz Vrancuske i u 17 st. se proširila po celoj Europi, jerbo je Napoleon tada tražio da se gosti služe kad dođu na stojeći, to bi danas odgovaralo Šveckom stolu eli. Bilo da je to za doručak, ručak ili večeru. E sad ovako bi to izgljedalo normalo kaj na voj sliki doli, ako ako pritisneš na sliku povećat će se, pa će ti se otvorit apetit el.

Tabla
E a, sad ja koliko se sićan nako kaj kroz san bilo je i kod nas par ti Buffeta ili Bifea kako oš, ali koliko se opet sićan tote ni bilo nešto vakovo kaj na vomu stolu eli, nego ako si naručil kilu janjetine ili odojka sa kapulicon, ili fažol sa kobasicon, a bilo je i dije pisala tabla BUFFET, ali nisi mogal pojist ni pod nokat koliko stane, ali zato tekućineeee

.
Eto Dražo puno ti ja toga sad natrabunja, nako zbrda, zdola, a valja ćeš razumit ča san ti til kazat.