« Odgovori #13 : Svibnja 28, 2012, 16:28:30 »
I ja se evo pridružujem Äestitkama, a evo i kratkog sažetka kako je to proteklo.
24.05.2012. godine u 19 sati prisustvovao sam promociji zbirke pjesama „Lika u srcu“ naÅ¡e Vere Biondić. Promocija je održana u Gradskoj knjižnici i Äitaonici Virovitica u Virovitici, u organizaciji Udruge LiÄana Vila Velebita i Gradske knjižnice Virovitica. Na poÄetku promocije ravnateljica knjižnice ViÅ¡nja Romaj, prof., pozdravila je prisutne i govorila o autorici zbirke, njenom porijeklu i porivu, potrebi za pisanjem stihova, ponajprije o zaviÄaju (Lika i Slavonija) pa o obiÄajima, pejzažima, te o svojim najmilijima. Ispred Udruge LiÄana prisutnima se obratila gospoÄ‘a Ankica PreseÄan i predsjednica Udruge Željka Grahovac. O samoj zbirci govorila je profesorica hrvatskog jezika i književnosti Dijana Klarić, koja je i lektorica zbirke. Nakon opÅ¡irnog izlaganja profesorice, Vera je proÄitala Äetiri svoje pjesme nakon Äega je Nikola Tomaić na tamburici zasvirao i tako naizmjence red stihova red muzike. No Vera nije izdržala sama proÄitati svoje pjesme zbog uzbuÄ‘enja, treme, navale emocija te je Äitanje preuzela Dijana dok se Vera „sabirala“ da bi smogla izreći par rijeÄi zahvale prisutnima, a i da bi pozvala sve na prigodni domjenak. Nakon službenog dijela nastala je mala gužva oko nje svi su željeli Äestitati, slikati se i dobiti posvetu s potpisom u svojem primjerku knjige. U prizemlju knjižnice Äekalo nas je slatko osvježenje - domaći kolaÄi koje je Vera sama ispekla, a i piće da zalijemo ovaj lijepi dogaÄ‘aj koji je prvi takve vrste u Verinom životu ali se nadam ne i zadnji.
Poslikao sam evo i par slika koje možete pogledati klikom na istu.