Autor Tema: Hotel "Gacka" u LiÄkom Lešću  (Posjeta: 9334 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
  • Spol: MuÅ¡ki
    • www.nasa-lika.com
Hotel "Gacka" u LiÄkom Lešću
« : Listopada 01, 2012, 20:01:36 »
ÄŒlan Foruma Jadranka, poslala mi je ovu razglednicu sa slikom Hotela "Gacka" u LiÄkom Lešću, a Å¡to me je  ponukalo ne samo da  stavim sliku, nego da opet napiÅ¡em kako je Hotel "Gacka" bio biser Gacke doline, sa kojim se ponosio i Nacionalni Park PlitviÄka Jezera pod Äijom je upravom i djelovao. Do prije dvadeset i neku godinu Hotel sa 3 zvjezdice, joÅ¡ mu je nedostajao bazen pa da dobije i Äetvrtu. Hotel je imao 42 sobe sa oko 100 kreveta preko dvadeset zaposlenika, bio raj za ribiÄe sa svih strana svijeta. No tokom Domovinskog rata hotel je pogoÄ‘en avio-bombom, ali ne direktno, tako da  se mogao joÅ¡ obnoviti, no to se nekom nije svidjelo jer nije mogao izvući osobnu korist. NP PlitviÄka Jezera dao je Hotel gradu OtoÄcu i od tada poÄinju natezanja, sudovanja, prebacivanje odgovornosti, a to traje sve do danas dvadeset i neku godinu, Hotel "Gacka" u LiÄkom Lešću stoji kao ruÅ¡evina, kao ruglo ostali su samo zidovi, a oprema hotela tada je opljÄkana od koga i to se sigurno zna. Da je imalo politiÄke volje i da politiÄari rade za dobrobit ove države i ovog naroda, a ne za svoj džep,  Hotel "Gacka" bi već odavno blistao u svom starom sjaju, no ostaje nam da Äekamo dobru volju politiÄara pa možda  nekad nekome doÄ‘e iz one stvari u glavu pa pokrene sve sa mrtve toÄke, a opet sve za dobrobit Gacke doline i njenih žitelja.

Jadranka još jednom HVALA!

Ova je razglednica nastala poÄetkom 80-ih.

Klikni na slike i povećaj ih!

ila_rendered

Nekada

ila_rendered

DanaÅ¡nje stanje  Hotela, ili toÄnije prije 3 godine.

ila_rendered
ila_rendered
ila_rendered

Krajolik

ila_rendered

Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Odg: Hotel "Gacka" u LiÄkom Lešću
« Odgovori #1 : Listopada 01, 2012, 20:15:35 »
Mile, da možda im doÄ‘e iz one stvari u glavu da se pokrene sa mrtve toÄke, ali nažalost to je spomenik srpske agresije i ljudske gluposti..
Jedan Äovjek ne može sam, trebalo bi Å¡to viÅ¡e po medijima, mediji su najjaÄa kritika.

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #2 : Listopada 01, 2012, 20:21:49 »
Dražo, kao Å¡to sam napisao hotel se mogao ubrzo obnoviti jer su bila oÅ¡tećenja od gelera kao Å¡to se vidi na slikama, no isto kao Å¡to sam napisao sav inventar ukljuÄujući i instalacije nije nitko doÅ¡ao od agresora i odnio, već ili domicilno stanovniÅ¡tvo ili...?????
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
« Odgovori #3 : Listopada 01, 2012, 20:32:24 »
Dražo, kao Å¡to sam napisao hotel se mogao ubrzo obnoviti jer su bila oÅ¡tećenja od gelera kao Å¡to se vidi na slikama, no isto kao Å¡to sam napisao sav inventar ukljuÄujući i instalacije nije nitko doÅ¡ao od agresora i odnio, već ili domicilno stanovniÅ¡tvo ili...?????

E Mile nemoj mi samo sad branit agresore, da oni nisu poslali granate ne bi bio opljaÄkan hotel. A di je u to vrijeme bio glavni hotela.

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #4 : Listopada 06, 2012, 19:13:47 »
Ne branim agresore, nego sam samo usput spomenuo da se ne zaboravi, meni je cilj da se proÄuje da Hotel ni nakon dvadeset godina nije  obnovljen zahvaljujući pojedincima i politiÄarima. Gdje je bio glavni nemam pojma, vjerovatno negdi u birtiji dogovaral posal.  pozz:
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline Jadranka

• Stariji LiÄan/ka
  • ...LiÄanka sam govor me odaje.......
« Odgovori #5 : Listopada 06, 2012, 19:33:16 »
Žalosno je ali istinito da je i većina vitalnih objekata takodjer bila oÅ¡tećena usred raketiranja, ali se odmah pristupilo kakvoj takvoj sanaciji i zaÅ¡titi Å¡to nije bio sluÄaj s hotelom Gacka. Iz toga se može zakljuÄit da je već tada nekom bilo u interesu da se ne poduzme ama baÅ¡ niÅ¡ta ni onda,  a ni nakon 20 i vise godina. Loptica se prebacuje s jednih na druge i tako to ide u nedogled.
Možda uskoro nekom i proradi savjest i pokrene stvari s mrtve toÄke, a nama ne preostaje niÅ¡ta nego Äekati i nadati se da ćemo jednog dana opet moći sjediti na terasi hotela i  uživati u pogledu na nasu prelijepu Gacku.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
« Odgovori #6 : Listopada 06, 2012, 20:15:14 »

Offline Jura

• Stariji LiÄan/ka
    • http://www.rakovica.com
« Odgovori #7 : Studenoga 25, 2012, 22:15:30 »
[youtube]uclg-LjQEyM[/youtube]

Offline Mile

• Admin
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #8 : Studenoga 30, 2012, 21:05:31 »
Hotel gacka nakon raketiranja, dakle sve je  funkcioniralo  kako se vidi stakla popucala  i par manjih ostecenja, onda su "glaveÅ¡ine" doÅ¡le u obilazak i........

[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=FbnDD__6nLc&feature=youtu.be[/youtube]

Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Back to top