Autor Tema: Druženje i prelo na Tonković vrilu  (Posjeta: 4887 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jadranka

• Stariji LiÄan/ka
  • ...LiÄanka sam govor me odaje.......
Druženje i prelo na Tonković vrilu
« : VeljaÄe 20, 2013, 08:44:26 »
Kao Å¡to je i obiÄaj svake godine 20.07. na blagdan sv. Ilije iÅ¡lo se na zbor u Sinac.
Nakon popodnevne i veÄernje zabave nezaobilazno mjesto druženja i prela je bilo Tonković vrilo.

Tamo nas se znalo skupit i 20-tak Å¡to cura Å¡to bećara. Bilo je tu svega pomalo od pjesme, Å¡ale a bome i ljubavi je bilo i to skoro najviÅ¡e. Svakakvih zgodica i nezgodica je bilo, al nismo mi tome pridavali neku veliku pažnju. Pravilo je bilo "Å¡to vidiÅ¡ nevidiÅ¡, Å¡to ÄujeÅ¡ neÄujeÅ¡" i svi bili sretni i zadovoljni.

Tako su jednom prilikom i vatrogasci imali posla  hoho, planula neÄija slama bila cjela hajka, al' na sreću nikad se nije otkrio krivac.

Jedne godine nas je uhvatilo takvo nevreme to sam dobro zapamtila. Dogovorimo se ja i moja draga prijateljica AnÄ‘a da je malo priÄekam dok ona popreli sa svojim dragim. ÄŒekam ja i Äekam nje nikad a ono se nevreme sprema. Grmi sjeva a ja pod vedrim nebom nesmim kući bez nje. PoÄela kiÅ¡a a nje nigdje. Sklonim se pod neku slivu i molim boga da grom joÅ¡ tu neopali, tek kad je kiÅ¡a prestala stiže ona sva sretna i suha (negdi su imali dobro skloniÅ¡te) a ja mokra do kože a da stvaar bude gora joÅ¡ mi se raspale i nove sandale koje su kupljene za tu prigodu. Å ta mi je drugo preostalo nego sandale u ruke i lipo bosa kući.

Bolje da ni ne govorim Å¡ta je bilo kad me mati vidila. Prisjel mi sv.Ilija i prelo.

Svašta se tu još znalo dešavat, al' nebi sad o tome.

Taj ću dio zadržat ipak za sebe, a vama dragi moji ostavljam maÅ¡ti na volju. smi jem;-  smi jem;-   kekek;

Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Odg: Druženje i prelo na Tonković vrilu
« Odgovori #1 : VeljaÄe 20, 2013, 13:40:16 »
 ;super ;super herz;

Jadranka, super što si jedan djelić podijelila s nama. Dali su bili određeni dani kad se prelilo ili su možda bila neka redovna prela?

Offline Željko

• Mladi LiÄan/ka
  • **
  • Spol: MuÅ¡ki
« Odgovori #2 : VeljaÄe 20, 2013, 14:09:02 »
Lip, lipo Jado, za svaku pohvalu kaj si dio svoje mladosti podilila s nama, cmok; cmok; huhu;jj huhu;jj

Offline Jadranka

• Stariji LiÄan/ka
« Odgovori #3 : VeljaÄe 20, 2013, 15:01:14 »
Dražo kao Å¡to sam i napisala to je obiÄno bilo na povratku sa Ilinje, a to znaÄi jednom godiÅ¡nje.
Bilo mi je malo predaleko za takva  druženja i prela ić Äešće do tamo.
Za Äešća prela su postojale bliže destinacije  hoho  hoho.

Željko mogo bi i ti  koji biser ovde napisat iz tvoje burne mladosti.Vjerujem da ih je bilo na izvoz. kekek; kekek;

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
« Odgovori #4 : VeljaÄe 20, 2013, 19:01:32 »
Jado znam, znam da je to kad ste se vraÄali sa Ilinje, a ja sam pitala dali ste imali odreÄ‘ene dane ili redovna prela...

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • LiÄki/a sokol/ica
« Odgovori #5 : VeljaÄe 20, 2013, 19:19:41 »
 hoho Jado moja dobar ti vaj frajer s tobom na slici, samo ko te uspio uvatiti na dijelu i ovjekoveÄit!!!   smjeh smjeh smjeh
Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Jadranka

• Stariji LiÄan/ka
« Odgovori #6 : VeljaÄe 20, 2013, 19:24:00 »
Ma jos ni sad taj za bacit, a uvatil na djelu neko ko ni imal drugog posla. hoho hoho

Back to top