Autor Tema: Udruga Gačanka na gospodarskom sajmu Viroexpo u Virovitici  (Posjeta: 3713 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
Ovog vikenda od 24. 01. do 26.01. Udruga Gačanka predstavljat će Ličko-senjsku županiju na gospodarskom sajmu Viroexpu u Virovitici.
Predstavit će svoje rezultate rada u proteklih 10 godina. Gačanke organiziraju tečajeve tradicijskih zanata i rade na osnaživanju žena ruralnih krajeva. Posjetioci trodnevnog sajma moći će vidjeti i proizvode koji pomalo odlaze u zaborav a koje Gačanke sa velikom voljom izrađuju na originalan način.
To su: lešćarske bijele coklje, suknene  čarape, klječane torbe, crvenkape, tkano platno i sukno, kuvarice i šarenice, sve ovo naći će se na izložbenom štandu Gačanki.

Kako se ja nalazim ovdje, u Virovitici budem malo i poslikala a i popila kavu sa Gačankama!
Volim Liku a Lika daleko!!!
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Draža

• Super Moderator
  • Lički/a sokol/ica
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Odg: Udruga Gačanka na gospodarskom sajmu Viroexpo u Virovitici
« Odgovori #1 : Siječnja 23, 2014, 18:03:35 »
 ;super ;super ;super Verice ;super

Offline Snježana

• Stariji Ličan/ka
« Odgovori #2 : Siječnja 23, 2014, 22:12:40 »

Bile su i na Poljoprivrednom sajmu u Bjelovaru. Torbe su im vrlo moderne i puno toga se može lijepog vidjeti na štandu. Onda se nađemo zajedno Verice  ;vesel ;vesel !!! Lani sam bila kao i prethodnih godina, al nikad nisi htjela sa mnom, sad ćemo konačno zajedno uživati  ples; ples; ples; kad zatrpa što ga najavljuju!!!
...još nas ima....

Offline Snježana

• Stariji Ličan/ka
« Odgovori #3 : Siječnja 27, 2014, 21:01:54 »

Ja se izdivanila na sajmu u subotu sa gospođom Dragicom, pojela malo škripavca, al bome malo jer je bio vrhunski pa ga malo ostalo, sve pojeli posjetioci  zivio zivio ;pijem; ;pijem; Verice, gdje su slikeeee??
...još nas ima....

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #4 : Siječnja 27, 2014, 21:17:31 »
Eto konačno da vam se javim sa sajma !  smjeh  A ono nije baš sa sajma, malo kasnim jer sam još u subotu bila obić Gačanke no nećete mi zamjerit, bar se nadam.

U kasnijim popodnevnim satima uputila sam se na gospodarski sajam Viroexpo malo sve razgledati a ponajviše zbog štanda Ličko-senjske županije. Već na ulazu sretoh Željku, neki znaju tko je a za one koji ne znaju to je predsjednica naše Udruge Ličana, koja mi onako na brzaka dobacila di su naši Ličani. Lijevo, desno, pravo, krivo  i eto me kod njih.

ila_rendered
Udruga Gačanka na gospodarskom sajmu Viroexpo u Virovitici

Mala gužva oko štanda, ali nikakvo čudo jer su izlagači lijepo pripremili i opremili svoj štand. Bilo je tu i meda, i sira, kruha raznih vrsta a bome i prave ličke šljivovice.

ila_rendered
  ila_rendered
  ila_rendered

Osima prehrambenih proizvoda pogled nisam mogla odvojiti od prelijepih ručnih radova, ličke kape, košulja, krpara, malih minijaturih nošnji, coklja, torbi i još puno lijepih izvornih ličkih rukotovrina.

ila_rendered
  ila_rendered
  ila_rendered
  ila_rendered
  ila_rendered

Malo zavirajući iza posjetioca uspjela sam se probit do naših Gačanki. Dragica i Slavica me srdačno dočekaše, izgrliše, izljubiše, posjedoše i počastiše. Lijepo se mi napričasmo o svemu i svačemu pa se malo i poslikašmo. Druženje potrajalo nekih sat vremena ali cure zove dužnost i obaveza i tako ih ostavih okružene gostima koji su puni pitanja.

ila_rendered
  ila_rendered
  ila_rendered

Noć pala, svjetla sajma ostaju iza mene, odlazim doma zadovoljna, vesela i puna dojmova.

ila_rendered
  ila_rendered

Volim Liku a Lika daleko!!!

Back to top