« Odgovori #1 : Veljače 09, 2014, 17:46:44 »
A, da čovjek ne povjeruje kad vidi ove slike da se to nalazi u centru grada, pa zamislite samo u ljeti kad se temperature penju preko 30° kako se to osjeti. Promocija za Turiste ne može biti bolja. Po ovome se vidi koliko Gradski Oci mare za svoj grad, ali je bitno da imaju svoje vile, bašte, okućnice, sjenice ...... uređene pa se mogu pohvalit prijateljima kako se brinu da sve bude na svom mjestu. Neka ovde zabiju nos u sred ljeta, jer je to njihova sramota da ovako nešto postoji u centru grada. No kod nas je općenito odgovor vlasnik ili suvlasnici su pomrli, nisu tu, u Americi su, Kanadi, Australiji........ali sam uvjerenja da se na razini grada ili čak i županije može pravno djelovati i ako se u roku ne jave vlasnici da grad preuzme na sebe uređenje, rušenje ili što već. Nije ovo slučaj samo u Senju nego ima takvih slučajeva puno više, uzmimo primjer Otočac gdje jedna zgrada u centru grada pored Hotela s jedne strane i Muzeja grada s druge strane narušava izgled centra već 19 i više godina, sam sam se raspitivao zašto još uvjek stoji tako, a odgovor je bio ima više suvlasnika i ne može se do njih doći. Pa dali je moguće da je samo ta zgrada ostala u užem centru grada neobnovljena, a građena je čini mi se u baroknom stilu, dakle ima i kulturnu vrijednost pa da grad nije mogao nešto učiniti i izdvojiti sredstva da se ta fasada obnovi.

Ja prešal iz Senja u Otočac no tema je ista.

Otočac

"Ruglo" u gradu? SENJ

"Ruglo" u gradu? SENJ