Autor Tema: Moj Zaba Start pomaže da glas o Gackoj poteče dalje...  (Posjeta: 2377 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mile

  • Admin
  • Lički/a sokol/ica
  • *****
  • Points: 953
  • Postova: 1098
  • Karma: +67/-2
  • Spol: Muški
    • www.nasa-lika.com
Moj Zaba Start pomaže da glas o Gackoj poteče dalje...
« : Veljača 21, 2015, 10:41:24 »
Dajte svoj glas klikom na ovaj naslov >>> Moj glas za Gacku

ila_rendered
Moj Zaba Start pomaže da glas o Gackoj poteče dalje...


Predstavljamo još jednog finalista koji je svojim djelovanjem usmjeren prema zelenom, a aktivnostima koje su u planu obogatit će se ponuda i povećati prepoznatljivost cijele jedne danas gospodarski slabo razvijene regije. Grad Otočac prijavio se na natječaj Moja zelena zona s projektom Interpretacijsko-komunikacijski centar kulturno povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline, a više o projektu koji ima velike potencijale pročitajte u intervjuu u nastavku.
Kako biste u dvije rečenice opisali svoj projekt?
Područje Gacke i grada Otočca  postaje sve privlačnijim turističkim odredištem koje nudi autentičan doživljaj – čistu prirodu, kulturno-povijesnu baštinu te različite turističke  sadržaje – ribolov, lov, biciklizam, šetnje uz rijeku, izletničke i edukativne programe, etno- i gastro-manifestacije te tematske ture. Uređenje Interpretacijsko-komunikacijskog  centra u Sincu ishodišna je točka za spoznaje o Gackoj i iznimno važan dio mozaika naše  turističke  priče.
Kako ste došli do poslovne ideje?
Ideja o realizaciji Interpretacijsko-komunikacijskog centra nastala je po uzoru na slične u Italiji i Njemačkoj kako bi se posjetiteljima predstavila regija Gacka s ukupnošću ponude. U razradi projektne ideje sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova Republike Hrvatske te UNDP koji su financirali izradu Studije predizvodljivosti s analizom troškova i koristi za projekt. Potpora Ministarstva bila je ohrabrenje o prepoznavanju i prihvaćanju zamisli. Projekt je dio Nacionalne strategije razvoja turizma.
Po čemu je vaš projekt poseban i originalan?
Osmišljen je kao prvi i drugačiji, ne samo u županiji nego i Hrvatskoj. Uz primjenu suvremenih metoda interpretacije u okviru Centra bit će predstavljena rijeka Gacka kao primarna atrakcija te kulturno-povijesni resursi i biološka raznolikost kao sekundarne atrakcije. Postat će jedinstvenom i prepoznatljivom točkom privlačenja posjetitelja u turističkom smjeru kontinentalne Hrvatske.
Što očekujete od sudjelovanja u projektu Moj Zaba Start?
Gacka – u njedrima čuva zeleno modru ljepoticu rijeku... priču o pastrvi, raku, leptiru, cvijetu i pčeli. Nudi utočište medvjedima u Kuterevu, oslanja se na Velebit s pogledom na Senjske uskoke i Nehaj, frankopanski grad Sokolac ili pećinski park Grabovaču te MC N. Tesla u Smiljanu, a u ogrlicu niže i biserje Plitvičkih jezera...
Moj Zaba Start pomaže nam da glas o Gackoj poteče dalje...
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.
Guests can not give points :(
point 5 Points

Users who gave points in this topic » Jadranka (5) 

 


Back to top