Autor Tema: Å troklje  (Posjeta: 4784 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ina7

  • Novi LiÄan/ka
  • *
  • Points: 0
  • Postova: 21
  • Karma: +0/-0
  • Spol: Ženski
Å troklje
« : Rujna 28, 2008, 15:32:38 »
TJESTO:
3 solje brasna
2 zlicice soli
1 jaje
vode po potrebi da tjesto ne bude ni meko ni tvrdo.
FIL:
sitni sir , jaja i kapula(na kockice)
da nebude rjedak fil

Umjesiti tjesto i razviti debljine  5mm ,
namazati filom i uviti u rolat.
Rolat rezati na komde oko 15 cm pa staviti da se pece!
pecene stroklje mozemo pripremati odmah a moze se dio
staviti u skrinju pa vaditi po potrebi.
 
U kljucalu vodu staviti rolata po potrebi kuhati oko 5 min
ocjediti i isjeci na zalogaje!
U tavi na vreloj masti (ulju) kratko proprziti i DOBAR TEK !

Srecom od dobijenog tjesta obicno ostane za skrinju tako
da je drugi put mnogo brze spremljeno   smjeh


Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Draža

  • Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • *****
  • Points: 675
  • Postova: 1756
  • Karma: +68/-2
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Odg: Å troklje
« Odgovori #1 : Svibnja 09, 2011, 21:25:13 »
Tjesto ko za Å¡trudlu, razvuÄem po njemu nadjev meki sir,kapulu,malo vrhnja, 2 jaja i sol. Kad zarolam onda režem jastuÄiće s tanjurićem.Nisam  ih kuhala ,odmah sam ih pekla.

 


Back to top