Autor Tema: PriÄe naÅ¡ih baka i didova  (Posjeta: 5179 )

0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vuksamotnjak

• Opći Moderator
  • Stariji LiÄan/ka
  • Spol: MuÅ¡ki
PriÄe naÅ¡ih baka i didova
« : Kolovoza 11, 2010, 17:52:35 »
Ajde dide priÄaj priÄu! Ajde dide priÄaj priÄu! Znalo se Äut predveÄer, prije kojih desetak godina u kući mog dida Ive, kad sam ja joÅ¡ bio mali a did meÄ‘u živima. Did bi pojeo svoju uobiÄajenu veÄeru, kruva i mlika, i taman malo zadrijemao na stolcu. Ja bi samo Äekao trenutak kad će otvoriti oÄi pa da mu potrÄim u krilo po svoju priÄu. Uvijek je bio miran i strpljiv Äovjek, tako i sa mnom, i priÄao je svaki put kad bi ga tražio. PriÄao bi polako i detaljno, povremeno bi možda opet pridrijemao ali bi ga ja, željan priÄe, budio. Najdraža mi je bila priÄa kako je ubio vuka. Ovako je nekako iÅ¡la.

E kad sam ja bio taki k'o i ti, deran, Äuv'o sam ovce tamo u onom jednom doÄiću. Tu je nas bilo puno, dica sva Äuvala ovce tamo, pa se mi druži i igraj i tako.  I jedan dan, tako mi Äuvamo ovce, kad najednom, eto vuka niz doÄić. Ovce lete po doÄiću, biže, ko munjene, svaka na svoju stranu. A mi dica, Å¡ta ćemo, mali, i ne znaÅ¡, i stra' te, i mi se razbižali. Al ja gledam ostat, ne mogu se vratit kući bez ovaca, ub't će me ćaća. Imo ja onu malu skiricu u sebe. (Stalno ju je nosio, kud god je iÅ¡ao, Å¡to je danaÅ¡njim starcima Å¡tap njemu je bila ta mala sikirica.) I vuk na mene, ja manji od njega, Å¡ta ću, sikiru u ruke i Äekaj. I vuk polako polako, reži, iskesio zube, gleda me. I doÄ‘e bliže, a ja udri po glavurini. Udri udri i ubi vuka, a eto bio sam taki ko i ti sad.

Onda bi se ja veselio, did ubio vuka, did ubio vuka. Ajde dide joÅ¡ priÄaj, ajde joÅ¡. On bi onda već sav u snu odgovorio, sutra ćemo, sutra, samo ti mene podsjeti.

Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline OompaLoompa

• Novi LiÄan/ka
  • *
Odg: PriÄe naÅ¡ih baka i didova
« Odgovori #1 : Travnja 25, 2013, 21:03:48 »
PriÄa moje babe koja joÅ¡ uvik živi: Oko jedanaest sati skupljadu se viÅ¡ke pa pleÅ¡edu kolo sve do dugo u noć. Dižedu se do 50 metara u zrak. ÄŒovik nikada ne more prepoznat viÅ¡ku osim ako ju ne uhvati na djelu. Kada jedna od njih umire, kroz vrata uÄ‘e utvara i baci joj žar meÄ‘u noge. Protiv njihovih uroka postoje mnoge molitve.

Offline Draža

• Super Moderator
  • LiÄki/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
  • Ljubi bližnjega svoga,kao samoga sebe..
Odg: PriÄe naÅ¡ih didova
« Odgovori #2 : Travnja 26, 2013, 12:15:57 »
 kekek; kekek; kekek; Kod nas se pripovidalo kad viÅ¡ka noću davi (većinom se deÅ¡ava muÅ¡karcima, da ih ženska osoba davi jer ih želi  kekek; ) da se trebaÅ¡ uhvatit za nožni palac, da ćeÅ¡ je vidjet koja je to viÅ¡ka (osoba) evo se ja dobro nasmijala na ovo, aj se uhvatite kad spavate za palac... kekek; kekek;

Back to top