Autor Tema: Ličko Lešće - Događanja u župi 2006  (Posjeta: 2731 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mile

  • Admin
  • Lički/a sokol/ica
  • *
  • Points: 985
  • Postova: 1100
  • Karma: +67/-2
  • Spol: Muški
    • www.nasa-lika.com
Ličko Lešće - Događanja u župi 2006
« : Rujna 08, 2008, 19:47:52 »
2006. godina


30. travnja 2006. godine - 3. nedjelje po Uskrsu, Hrvatski radio, 1. program izravno je prenosio svetu misu iz župne crkve. U misnom slavlju uz župni zbor i orguljaša Josipa Šimatovića iz Otočca sudjelovali su i tamburaški sastav «Lički biser» i kulturno-umjetnička udruga «Gacka».


Na blagdan sv. Antuna Padovanskog 13. lipnja svetu misu je predvodio vlč. Ivan Friščić, župnik sa Vežice iz Rijeke. Na euharistijskom slavlju uz župni zbor i orguljašku pratnju s. Velimire Marinović sudjelovali su i tamburaški sastav «Lički biser» i kulturno-umjetnička udruga «Gacka».Cvjećarna «MIMOZA» iz Otočca
darovala je prekrasne aranžmane cvijeća koji su ukrasili naše oltare.

Na blagdan Duhova slavljena je Prva sveta pričest koju je primilo petnaest vjeroučenika III. razreda osnovne škole iz Ličkog Lešća i Čovića. I ove godine su prvopričesnici kroz recitacije izrekli raspoloženja svoga srca u susretu s Isusom što je pridonijelo posebnom svečanom raspoloženju

 

U nedjelju 18. lipnja 2006. godine u 11 sati služena je MISA ZAHVALNICA za završetak školske godine, a 19. lipnja 2006. godine u Oštarijama Ogulinskim održan je Susret ministranata naše biskupije. Sa ovog susreta naši ministranti ponijeli su lijepa iskustva druženja s vršnjacima.Na blagdan Blažene Djevice Marije od svete Krunice svetu misu je predvodio vlč. Ivan Miklenić, glavni urednik «Glasa koncila» u suslavlju sa svećenicima otočkog dekanata: msgr. Tomislavom Šporčićem, vlč. Milom Rajkovićem i vlč. Jurom Ladišićem. Posebnoj slavljeničkoj atmosferi uz župni zbor pridonio je i zbor mladih župe Prozor. Orgulje je svirao Josip Šimatović, a psalam, molitvu vjernika i «Ave Maria» pjevala je s. Cecilija Pleša, sa Instituta za crkvenu glazbu «Albe Vidaković» iz Zagreba.12. listopada 2006. godine – održana je prva proba pjevanja sa prof. Lucijom i Martinom Völlingerna kojoj su sudjelovali pjevači iz župe Ličko Lešće i Prozor. Probe pjevanja pod vodstvom prof. Lucije i prof. Martina Völlinger u župi se redovito održavaju svaka dva tjedna – četvrtkom u 18 sati. U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću 25. studenog održat će se prvi zajednički susret kandidata i predavača škole za orguljaše i voditelje crkvenih zborova naše biskupije. Škola se otvara na inicijativu bračnog para Völlinger, koji su završili petogodišnji studij crkvene glazbe u Njemačkoj, te nakon toga još specijalizirali dirigiranje, orgulje i klavir, u suradnji s povjerenicima za liturgijsko pjevanje (vlč. Mile Čančar, vlč. Silvije Milin i Ivan Prpić) i drugim profesorima crkvene glazbe u našoj biskupiji. Na ovom susretu sudjelovat će i upisani kandidati iz naše župe.

U župi Ličko Lešće redovito se svake godine održavaju pobožnosti Križnog puta, svibanjske i listopadske pobožnosti. Svaki dan poslijepodne prije svete mise moli se krunica. U adventskom vremenu ove godine svaki dan u 19 sati održavat će se mise zornice.

U kapelici sv. Franje u Vrilu služena je misa na blagdan sv. Franje Asiškog te tradicionalno na uskrsni ponedjeljak.

Sastanak Župnog pastoralnog vijeća održan je 5. studenog s početkom u 20 sati na temu izbora novog župnog pastoralnog vijeća. Predloženi članovi upoznati su sa novim pravilima za izbore ŽPV, njegovim statutom, te planom naredne pastoralne godine u našoj biskupiji koja je proglašena «Godinom duhovnih zvanja».


Silvija&Silvija
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

 


Back to top