Autor Tema: Licka vecer u Zürichu 05.03.2011  (Posjeta: 25128 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mile

• Admin
  • Lički/a sokol/ica
  • Spol: Muški
    • www.nasa-lika.com
Licka vecer u Zürichu 05.03.2011
« : Ožujka 09, 2011, 05:08:41 »
U Zürichu je u subotu 05.03.2011. godine održana još jedna lička večer pod nazivom „Noć Ličana u dijaspori“. Goste su zabavljali već udomaćena grupa „Narodni dar“ i gost večeri, poznati lički pjevač Slavko Sigurnjak. Ponovo su se okupili gosti, osim iz Zuricha, i iz nekih udaljenih Švicarskih gradova koji su putovali i preko 200 kilometara da bi došli na feštu i gosti iz Njemačke (Frankfurt, Ludvigshafen) i iz Austrije (Beč).

Od početka večeri grupa „Narodni dar“ zagrijavala je goste, a onda je na binu izišao Slavko Sigurnjak i započeo set svojih poznatih pjesama kao što su; Kruškovača, Kućo stara, Brat mladji mi piše i druge......

Uz dobre konobare i kuhinju i odličnu glazbu gosti su uživali do ranih jutarnjih sati, a ostalo se do 3:30 umjesto do 2:00 kako je bilo predviđeno, a na kraju su gosti tražili; hoćemo još, hoćemo još.....
Rastali smo se u zoru uz obećanje do iduće „Ličke večeri".

Slike sa "Ličke večeri" možete pogledati klikom na sliku >>>>
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.
Guests can not give points :(
point 0 Points

This topic did not receive points.

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
  • Spol: Ženski
Odg: Licka vecer u Zürichu 05.03.2011
« Odgovori #1 : Ožujka 09, 2011, 18:18:28 »
Ko' i uvijek prva moram komentirat
možda koga od vas uspijem natirat
da riječ koju ovdje napišete šturu,
nije bitno dal' je u molu il' duru.

Valjda znate reći kako vam je bilo,
dal' veselo, tužno ili vam se snilo!
Dal' je bilo pjesme, ića a i pića
il' se iz đepića potrošila sića!

Sada čekam vašeg šturog komentara,
valjda neću dugo, da ne budem stara,
do tada ću evo prolistati slike,
pogledati svoje prijatelje iz Like.
V.B.

Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Sanja

• Veteran Član
  • Ličanka sam govor me odaje...
Odg: Lička večer u Zürichu 05.03.2011
« Odgovori #2 : Ožujka 10, 2011, 10:46:33 »
  Dragi moji forumaši,    

došlo i na mene red da koju riječ napišem o fešti "Noć Ličana u djiaspori".

Na samom početku želimo se zahvaliti Anđi i Milanu što su nas pozvali i ugostili, bilo nam je fenomenalno, osječali smo se koda smo u svojoj kući.

Za feštu mogu samo reći da nam je bilo fenomenalno, da smo uživali i plesali, da samo se smijali i suze radosnice su ronili. Kad sam vidila naše ljude iz Križpolja, Kamenice i Brinja odmah ti u srcu toplije.

Za Narodni Dar mogu samo jedno reći dečki SUPER ste bili i hoćemo još, hoćemo još.... nismo željeli da nam muzika stane jer kad nema muzike nema ni plesa, da smo mogli cilu noć i cili dan feštati izdržali bi mi i to. Moja Ana (kćer)  nije tila dolje sa tribine kaže: Mama meni je ovdje super i pjevam: -Ne ne moj sokole nećeš umrijeti ti vila Velebita.......-  A sada malo za Slavka Sigurnjaka bilo je super u srce nas je dodirnul. Kako da kažem i onaj koji ne zna ili ne voli plesati morao je uz dobru ličku glazbu jednostavno zaplesati jer noge su  same ritam našle. Ne znam kad sam se zadnji put ovako lipo provela čitavu noć, plešući i smijući se  hoho, Društvo nam je bilo za 5+ odmah da im ovim putem šaljem ljepi pozdrav; Ankici i Josi i svim ostalima koji su snama sjedili. Da mi je samo znati jesu li Josu boljele noge? Mene ni malo a koliko smo plesali da ni ne govorim, a stupali nogama :-)  kolce; vidit ćete i tu snimku da je bila malo starija sala i da Švicarci ne grade sale stabilno, bi sigurno propali do podruma haha haha .
Jelo je bilo super, pršuta smo je najeli a čorbanac je isto bio da bolji nije mogal biti, znači kuhar se lipo potrudil da bude ukusno, hvala i kuvaru.

Kad smo zatražili hoćemi još, hoćemo još nisu smili više jer stvarno smo prekršili vremenski  smijem al nema veze muzika je stala a mi ličani smo i dalje pjevali tko je vidil da se ličani pakuju svojoj kući ma i dalje se pjevalo i festalo svi su bili super razpoloženi i društvo za takove feste.

Moja Ani spala je od 2 sata i nije se budila :-)  spavati koliko god da je bilo glasno i vriskanje nije nju niš smetalo koliko se ona meni nafestala plesala u Kuhinji pomagala teti Anđi, stričekom Šegrtu prodavati karte, Narodnim Darom pjevala i plesala ma kako neće biti nama odraslima dobro i veselo kad je najmanjima bilo super.

Hvala još jednom organizatorima super ste organizirali feštu. Da nije vaš bilo nebi bilo ni nas.

Jedva čekamo kad će opet biti feste samo javite na vrijeme jer eto onda i nas opet, nema veze koliko god da je daleko bitno da nema gužve na putu za 4 sata stižemo ili kako mi je tata rekao sada kad smo došli imali smo puno gužve i dugo smo putovali, da nema veze dan prije smo krenuli valjda ćemo i stići do sutra veče kad bude festa haha .

Ljepi Pozdrav svima skupa!!!

Offline Šegrt

• Novi Ličan/ka
  • *
« Odgovori #3 : Ožujka 10, 2011, 20:32:36 »
Sanja, puno hvala na čestitkama nama organizatorima, bilo je stvarno super i opuštajuće od svakodnevnih stresova i svi smo se dobro proveli i ovakve čestitke su nam još jedna motivacija za ponovno organiziranje LIČKE NOĆI KOJU ĆEMO PROVAT ORGANIZIRAT ZA 1. VIKEND U 12. MJESECU UZ GRUPU NARODNI DAR I IZNENAĐENJE VEČERI I MISLIM DA ĆMO SE PONOVNO DOBRO ZABAVITI I ZABORAVIT SVAKODNEVNE BRIGE.  Sad možeš lagano planirat za 12. mjesec i još jednom hvala na podršci.        

Offline Sanja

• Veteran Član
  • Ličanka sam govor me odaje...
« Odgovori #4 : Ožujka 10, 2011, 22:02:06 »
Dragi Šegrt,  odmah dok nije netko napisal post da ti odgovorim. Stvarno ste super organizirali sve, dobro  isplanirali, bilo mi je čast doći na festu i u nikojem smisli nisam požalila, eto bila sam jako oduševljena i opuštena mogu ti reći da idemo često kod nas po takvim festama ali nažalost nema kod nas u Frankfurtu Ličana da bi se moglo organizirati i u Frankurtu Lička večer, eto kod nas većinom bude Posavsko veče, Ričićko veče, Imoćanska Noć itd. Ali nema do naše feste kad je Ličani pripremaju i kad se Ličani okupljaju bude veselo do neba.

Svaki se najlipše osjeća na festi od kud i dolazi eto idem po tim festma ali nije to ko naša ni malo prema nasoj glazbi a kamoli da bi se toliko naplesala ko to veče kod vas srce samo kuca tika taka a nege samo lete oko bečarca  kolce; kolce;.

Još jednom hvala vama svima koji ste organizirali tu predivnu feštu za nas Ličana i Ličanke u diaspori: Hvala, hvala, hvala.

Skoro i nešto zaboravi reći eto u Božjem zdravlju i ako Bog da vidimo se naravno u 12. mjesecu, eto već jedva čekam, ma je Davor već reko da se ide di ste vi tu ćemo i mi za vama.

Ljepi pozdrav svima skupa!

Offline Tomo

• Novi Ličan/ka
  • *
« Odgovori #5 : Ožujka 13, 2011, 08:53:41 »
Velika hvala mojim Licanima u Zurichu i uredniku što i nami pošalje objave i sve što se radi kod naših licana preko svijeta. Sve doznamo kako se naši Ličani zabavljaju po svijetu, hvala vam a posebno uredniku, huhu;jj  smijem dinamovac

Offline Vera

• Lektor Foruma
  • Lički/a sokol/ica
« Odgovori #6 : Ožujka 14, 2011, 09:55:36 »

Volim Liku a Lika daleko!!!

Offline Mile

• Admin
  • Lički/a sokol/ica
    • www.nasa-lika.com
« Odgovori #7 : Ožujka 14, 2011, 19:27:32 »
Evo za početak  i dva-tri videa a počinjemo naravno sa ličkom himnom "Vječni sokol"

http://www.youtube.com/watch?v=j0dYzeYlFUI#

Navratite za koji dan  bit će jošššššššš

Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Offline Nikolence

• Mladi Ličan/ka
  • **
« Odgovori #8 : Ožujka 15, 2011, 12:46:52 »
Dobar dan Lički narode!!!!!

Evo i mene nakon dugo vremena, pa da napišem koju rečenicu o našoj lipoj Ličkoj noći.

Fešta je bila kaj uvik vesela i dobro organizirana, a naroda je bilo, iako su se organizatori bojali da neće doć puno, ali ima nas Ličana, pogotovo ovde u Schaffhausenu, pa zato dragi naši organizatori dok je nas Ličana ovdje u dijaspori bit će i Ličkih fešti u dijaspori.  smijem  harmonika;

Za muziku ne moram ništa komentirat, jer to su naši dečki, iako već toliko dugo godina sviraju na našim Ličkim feštama (13. puta) svaki put naprave "štimung" da fešta bude nezaboravna. A ovaj put Slavko Sigurnjak pjevajući sa njima, popunijo je još jedan dio njihovog uspjeha.

Poneki su bili oduševljeni što su čuli i Slavka Sigurnjaka uživo i šta je sa svojim pjesmama razveselio velik dio publike, pa zato mislim da bi trebalo za drugu Ličku feštu, naravno uz naše dečke "Narodni dar" dovesti još nekog ili neku grupu iz Like. Tako da i oni ljudi koji su se "zasitili" grupe Narodnog dara, da baš uz tog pjevača ili grupu se ponovno provesele, a mi koji vječno volimo "Narodni dar" da se opet veselimo sa njihovim pjesmama.

Hvala Vam još jednom dragi naši organizatori što ste organizirali ovako lipu našu Ličku noć!!!!!

Neka druga bude još bolja i uspješnija!!!!!  kolce; smijem

Lipi pozdrav od Ličanke iz Schaffhausena i vidimo se ako Bog da i na sljedećoj Ličkoj fešti!!!!  huhu;jj Croatia;

Volim Liku u srcu je nosim, kud god krenem s njome se ponosim!!!

Offline Mile

• Admin
  • Lički/a sokol/ica
    • www.nasa-lika.com
Aoj Liko kamena državo,
tebe mi je ostaviti žao.

Back to top