« : Kolovoza 19, 2007, 07:56:57 »
Eto dragi moji članovi i ostali prijatelji, i ja sam se vrnul, vrijeme je brzo prošlo da je bilo još tri tjedna bilo bi malo. Dosta sam heheh (sad ću sam sebe malo falit) uložio i vremena i truda i znoja potrošio struje puneći navečer baterije hehe šetajući Likom ili bolje rečeno jednim djelom Like, jer stvarno treba dosta vremena da se sve obiđe, a mislim da bi trebali i ostali članovi ;)svoja ili susjedna mjesta da opišu stave koju sliku i tako. Nagledao sam se ljepota, bio tamo gdje nisam nikad pomislio daću otić, naslušao priča starih ljudi, evo među ostalim jedne priče ili bolje rečeno pitanja koje mi je postavio jedan stari Ličanin, pita on mene; znaš li ti sinko zač je Lika zaostala, ja onako odgovorim mu nešto što svi znamo, on se nasmija i reče; ne sinko mi Ličani smo sami krivi za to jer tko god nas je pitao kako vam je u Lici, odgovor je bio; super taj zrak, te rijeke ,planine, doline kud god pogledaš oči da ti stanu kaže on eto vidi sad mi smo širili ljepotu Like, a oni odgovorni koji su trebali unaprijediti Liku rekli su; njima ne treba ništa oni su zadovoljni onim što imaju i tako da je Lika ostala odbačena, zaboravljena. Reko, ajde dobro, možda si u pravu mada su i neki drugi faktori (politički) doprinjeli nazadovanju Like pomislih ja, ali ništa ne reče. I tako sam se ja naslikao slika, video materijala naslušao priča trebao bi mi godišnji ponovo da sve to sredim, al polako nevalja sve odjedanput nebi bilo interesantno, a i vi morete ovdje upisat kako ste proveli svoje ferije.
Obašal san mnoge gradove i sela
al' niš nije lipo ka moja Kapela
i vidil san zemlje male i velike
ali nigdi nema, nema moje Like
Ja san slušal pisme tužne i junačke,
al' ne piva niko poput moje Gacke
i vidil san vode lipe kao slika
al' ne šumi nikva kao moja Lika
Obašal san mnoge gradove i sela
ali nigdi moga Velebita nema
tamo sivi soko širi svoja krila
samo tamo kliče s Velebita Vila